BeogradLazarevacVesti

Radni doručak direktora EPS-a sa radnicima TENT-a

Kumulativna naplata električne energije u 2019. je rekordna i iznosi 101 odsto, izjavio je vršilac dužnosti direktora „Elektroprivrede Srbije“ Milorad Grčić. „Došli smo do rezultata da je naplata u 2019. rekordna. Uspeli smo da nateramo one koji su navikli da ne plaćaju struju da se uozbilje i počnu da plaćaju jer proizvodnja električne energije košta“, rekao je Grčić.

To je težak posao jer je kumulativna naplata u EPS-u godinama bila oko 94, ili 94, 5 odsto, a ovu godinu završava sa istorijskom naplatom od 101 odsto, što znači da se naplaćuju zaostala dugovanja, istakao je vršilac dužnosti direktora JP EPS i dodao da neće biti zadovoljan sve dok postoji bilo koji korisnik koji krade struju i da se tome staje na put.

Milorad Grčić, v.d. direktora JP EPS
Milorad Grčić, v.d. direktora JP EPS

Obraćajući se poslovođama u Termoelektrani  „Nikola Tesla“ u Obrenovcu na radnom doručku v.d. direktora JP EPS Milorad Grčić im je zahvalio na posvećenom radu i dobrim rezultatima.

Često se priča da neko radi a neko ne, ali je činjenica da EPS funkcioniše, da proizvodnja uglja i energije traje 24 sata svih 365 dana u godini, da se sistem održava i da za vas nema praznika- naveo je v.d. direktora EPS-a.

EPS je uspeo i u smanjivanju gubitaka na mreži, podsetio je direktor navodeći da su 2016. godine iznosili 13 odsto, a sada 11, 5 odsto.
Grčić je čestitao i železničarima, koji su ostvarili rekord ove godine i prevezli 100.000 tona uglja vise iz Kolubare do termolektrana, a poslednji rekord bio pre šest godina.

Radnom doručku prisustovovali su i članovi menadžmenta EPS-a i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA