Raspisan tender za projektovanje i izgradnju sportskog kompleksa sa otvorenim i zatvorenim bazenom

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda objavila je tender za projektovanje i izgradnju četiri sportska objekta i kupališta u Grockoj, Borči, Zemunu i u Lazarevcu. Kako ističe predsednik lazarevačke opštine Bojan Stević, u planu je izgradnja novog zatvorenog olimpijskog bazena sa manjim bazenom za neplivače, i tribinama koje će moći da prime oko 500 posetilaca. Kompleks će imati i 1600 metrara kvadratnih poslovnog prostora sa raznim sadržajima kao što su lokali, igraonice, teretana, profesionalna kuglana, deo streljane i deo namenjen za ledenu dvoranu, kako bi objekat bio samoodrživ. Ono što je najvažnije za Lazarevčane je to da će novi bazeni u potpunosti biti finansirani van budžeta opštine Lazarevac, istakao je predsednik opštine Bojan Stević.

Opština Lazarevac jedna je od četiri opštine, pored Zemuna, Grocke i  Borče, koja će dobiti u potpunosti sredstva za izgradnju novog zatvorenog olimpijskog bazena sa pratećim poslovno-sportskim sadržajima, kao i rekonstrukciju postojećeg otvorenog bazena u Lazarevcu sa izgradnjom pristupne saobraćajnice. Vrednost ove investicije je oko 2,7 milijardi dinara a ona će u potpunosti biti finansirana od strane Grada Beograda i Ministarstva sporta i omladine, istakao je predsednik opštine Bojan Stević.

Takođe, u planu je potpuna rekonstrukcija otvorenog bazena u Lazarevcu koja podrazumeva kompletnu zamenu korita koje je staro preko 45 godina, rekonstrukciju sistema za prečišćavanje vode.

Zainteresovane firme za ovaj posao imaju rok do 6. maja da dostave svoje ponude, nakon čega će se krenuti u dalju realizaciju ovog kompleksnog projekta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Raspisan tender za projektovanje i izgradnju sportskog kompleksa sa otvorenim i zatvorenim bazenom

  • 30. marta 2022. at 17:55
    Permalink

    Pozdravljam aktivnosti na izgradnji novog korita bazena,kome ce ovo leto biti 47 god.eksploatacije zamolio bih nadlezne za prosirenje decijeg bazena na nekih 500 m2,koji bi imao tobogan,kako bi mala deca sa roditeljima oslobodila prostor za plivace u velikom bazenu,bar deo sadrzaja koji je izgradjen u Ubu,zahvaljujem

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA