BeogradLazarevacVesti

Raste broj pozitivnih na korona virus u Lazarevcu

Broj pozitivnih pacijenata na korona virus u proteklih nedelju dana na teritoriji GO Lazarevac je 35. Broj osoba u samoizolaciji je 44. Protekle nedelje bilo je pozitivno 4 pacijenta, u samoizolaciji bilo je 6 lica. Broj vakcinisanih protiv sezonskog gripa je 3 387.

korona 1 Epidemiološka situacija na teritoriji GO Lazarevac je nesigurna. U proteklih nedelju dana registrovano je 35 novozaraženih. Broj građana u samoizolaciji je sa 6  tokom protekle nedelje povećan na 44. U kovid ambulanti se dnevno obavi 25 – 30 pregleda, dok je protekle nedelje taj broj bio između 10 i 15 .

korona 2

Zaraženo je i 12 zdravstvenih radnika: na korona virus pozitivno je 5 lekara, 4 medicinske sestre, 1 laborant, 1 spremačica i 1 portir. U kovid bolnici u Areni  angažovano je deset zdravstvenih radnika iz našeg doma zdravlja.

Od početka epidemije testirano je 3235 lica, serološkim testovima testirano je njih 1806. Od početka epidemije na teritoriji naše opštine bilo je pozitivno 607 lica. Prvi talas epidemije počeo je 20. marta kada je obolelo 52 ljudi a preminulo 9. U drugom talasu bilo je zaraženo 462 lica.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA