Raste broj pozitivnih na koronu u Lazarevcu, dostupne treće doze vakcine

Trenutna epidemioloska situacija u Gradskoj opštini Lazarevac može se okarakterisati kao nesigurna sa tendencijom povećanja broja pozitivnih. Do sada je ukupno 17 hiljada kompletno vakcinisanih Lazarevčana drugom dozom vakcine. Na teritoriji opštine Lazarevac započeta je vakcinacija trećom buster dozom vakcine protiv virusa korona koju građani mogu primiti nakon 180 dana od primljene druge doze.

Na teritoriji Gradske opštine Lazarevac započeta je vakcinacija trećom buster dozom vakcine protiv virusa korona. Svi vakcinisani građani će nakon 180 dana od primljene druge doze moći da prime treću (buster) dozu. Direktor DZ “Dr Đorđe Kovačević” Jovan Milojević izjavio je da smo na pragu novog talasa i da primanjem određenih doza vakcina nije postignut dovoljan imunitet, tako da će se trećom dozom građani zaštiti kompletnije.

Vlada Republike Srbije donela je odluku da se treća (buster) doza vakcine posebno preporučuje osobama sa narušenim imunitetom, primaocima transplantata koštane srži i solidnih organa, osobama na hemodijalizi i osobama koje žive sa primarno ili sekundarno imunosuprimiranim pacijentima, osobama koje su starije od 70 godina, licima starijim od 60 godina koje stalno borave u domovima za stara lica, putnicima u međunarodnom saobraćaju, a posebno zaposlenima u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite.

Krajem avgusta i početkom septembra meseca počinje cvetanje ambrozije, pa se povećava i broj osoba koje imaju simptome alergije na polen ove biljke. Direktor DZ “Dr Đorđe Kovačević” izjavio je da je dokazano da nakon pregleda kod izabranog lekara, pacijent može primiti vakcinu.

Na teritoriji opštine Lazarevac stabilna epidemiološka situacija trajala je je od maja do jula, dok se trenutna može okarakterisati kao nesigurna sa tendencijom povećanja broja pozitivnih. U prvoj nedelji avgusta je registrovano 55 lica, u drugoj 78, a u trećoj očekuju da pređe 100 pozitivnih.

Direktor Doma zdravlja Jovan Milojević dodao je ovom prilikom da je na području opštine Lazarevac ukupno 17 hiljada kompletno vakcinisanih građana drugom dozom. On je ovom prilikom najvio i početak rada druge kovid ambulante kako bi se izbegle gužve.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA