Rešenja iz katastra stižu u eSanduče na portalu eUprava

Kancelarija za informacione tehnologije  i elektronsku upravu objavila je da je počela dostava rešenja o upisu prava svojine u eSanduče na Portalu eUprava. Republički geodetski zavod  je do sada elektronskim putem građanima dostavio već 265 rešenja o upisu.

U saopštenju je istaknuto da građani više ne moraju da idu u katastar, niti da čekaju da im poštar dostavi rešenje o upisu prava svojine ili da idu u poštu po njega.

„Usluga elektronske dostave koje je omogućena na Portalu je brza, besplatna i pouzdana. Nema potrebe za odlaskom u katastar, niti može da dođe do problema u isporuci dokumenata. Na ovaj način građanima i privredi štedimo vreme i troškove pribavljanja rešenja“, kazao je direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.

Podsetio je da su ove godine lokalne poreske administracije prve počele na ovaj način da dostvljaju građanima rešenja, a sada su im se pridružili katastri.

„Zato pozivam sve koji nemaju nalog da ga otvore i pridruže se armiji od milion građana koji koriste Portal eUprava i iz fotelje mogu da dobiju različite usluge javne uprave kao što su pribavljanje ličnih dokumenata, upis dece u vrtić ili novorođenčadi, registracija vozila, plaćanje poreza i drugo“, kazao je Jovanović.

Dostava rešenja katastra se od danas obavlja na dva načina: tako što se rešenje odmah po donošenju objavljuje na eOglasnoj tabli RGZ i započinje se proces dostave u eSanduče na Portalu eUpraae. Ukoliko nije moguće da se dostava izvrši u eSanduče (jer stranka nema otvoren nalog na Portalu eUprava), pokušaće se dostava lično na adresu stranke. Smatra se da je rešenje uredno dostavljeno po proteku roka od 30 dana od trenutka kada je objavljeno na eOglasnoj tabli RGZ.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA