LazarevacVesti

Restorani i kafići počeli sa radom, u Lazarettu cene nepromenjene

U sklopu ublažavanja mera koje su donete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, restorani i kafići su ponovo počeli da rade. Iako su mere ublažene, ugostiteljski objekti radiće uz određena ograničenja.

Lazaretto

Osoblje će nositi odgovarajuću zaštitnu opremu, a posle svakog gosta vršiće se dezinfekcija, rekao je za Gem Milan Savić, vlasnik popularnog lazarevačkog restorana Lazaretto. U ovom restoranu kažu da nakon neophodne dezinfekcije, počinju da rade u utorak 5. maja. U Lazarettu su nam rekli da nisu otpuštali zaposlene, i da se uzdaju u pomoć države, kako bi lakše prebrodili tešku situaciju. Takođe, napominju, cene nisu menjali.

Milan Savić
Milan Savić

Rad kafića i restorana je moguć uz poštovanje mera socijalnog distanciranja i korišćenje zaštitnih sredstava, a posebne preporuke se odnose na zatvoreni prostor. Restorani će morati da izbace posude za zajedničku upotrebu poput kečapa, senfa ili slanika. U popularnom lazarevačkom restoranu Lazaretto kažu da su i pre epidemije koronavirusa redovno održavali higijenu ali da sada to čine još više.

Restoran Lazaretto

Pored svih propisa koje poštuju, posetiocima će biti ponuđeno da biraju hoće li pribor za jednokratnu upotrebu ili će hranu konzumirati iz standardnih tanjira.

Svi zaposleni u Lazarettu su upoznati sa novim preduzetim merama, kako bi se smanjio rizik od prenošenja virusa. Kada su gosti restorana u pitanju, oni će imati istaknuta uputstva o merama predostrožnosti koja se moraju poštovati.

Lazaretto bašta

Kao i svi ugostiteljski objekti, i restoran Lazaretto se suočio sa problemima nakon uvođenja vanrednog stanja. Napominju da radnike nisu otpuštali i da se nadaju da će država pomoći da se prebrode izazovi koji će se naći pred većinom privatnih preduzetnika. I pored svih nedaća, u Lazarettu kažu da su odlučili da ne menjaju cene. Ono što ide naruku ugostiteljima je lepo vreme, pa će bašte biti bitan izvor prihoda.

Karađorđeva ulica

Nakon svih potrebnih mera. dezinfekcije i priprema, restoran Lazaretto će svoje prve goste dočekati u utorak 5. maja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA