BeogradKulturaLazarevacVesti

Revija dečijih dramskih grupa: Najbolja predstava „Kirija“

U Centru za kulturu Lazarevac održana je revija dečijih dramskih grupa u sklopu 31. Međunarodnog festivala humora za decu. Selektovano je pet predstava a učestvovala su deca iz Kovina, Kruševca, Kragujevca, Požarevca i Sremske Mitrovice. Ove godine žiri je bio internacionalni a činile su ga rediteljka Šari Šabel, koreograf Irina Mitrović i glumica Ana Ćuk.

Kao i ranijih godina žiri je nagradio najbolju predstavu, najbolju mušku i žensku ulogu, najbolje sporedne uloge, muziku iz predstave i najlepše koreografije. Predstave su deca veoma dobro prihvatila a u publici su bili mališani predškolskih ustanova i učenici lazarevačkih osnovnih škola.

Tročlani žiri za najbolju predstavu proglasio je komad „Kirija“ Centra za kulturu Požarevac i Dečijeg dramskog studija iz Požarevca. Reditelj predstave Slobodan Stepić kaže da su se deca vredno spremala za ovaj festival i da su dali svoj maksimum. Mladi glumci iz Požarevca prvi put su na Festivalu humora za decu. Iz Lazarevca nose samo lepe uspomene i ističu da se nadaju da će biti gosti i učesnici i naredne godine.

Predstava „Kirija“ rađena je po tekstu Branislava Nušića. U pitanju je ozbiljan tekst. Ovaj komad bio je izazov, kako deca tumače i doživljavaju aktuelnu situaciju u našoj zemlji, gde je veliki broj građana pod kreditima.

Slobodan Stepić, reditelj predstave
Slobodan Stepić, reditelj predstave

Pored Dečijeg dramskog studija iz Požarevca na reviji dramskih grupa učestvovali su učenici Osnovne škole „Stanislav Sremčević“ iz Kragujevca, Pozorišne radionice i škole glume iz Kovina, škole „Vuk Karadžić“ Kruševac i Osnovne škole  „Jovan Popović“ iz Sremske Mitrovice.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA