BeogradLazarevacVesti

Savet Mesne zajednice Vreoci podelio 400 paketića deci u školi u Novom Medoševcu i KUD-u

Savet Mesne zajednice Vreoci tradicionalno je, povodom pravoslavne Nove godine, organizovao podelu novogodišnjih paketića učenicima od prvog do četvrtog razreda u Osnovnoj školi „Diša Đurđević“ u Novom Medoševcu, predškolcima i mlađim članovima Kulturno umetničkog društva „Diša Đuršević“. Ovom prilikom podeljeno je 400 paketića uz podršku Gradske opštine Lazarevac i RB Kolubara. Predsednik Saveta Mesne zajednice Vreoci Radiša Sinđelić najmlađima je poželeo mnogo zdravlja i uspeha u školi.

MZ Vreoci podela paketića

Savet Mesne zajednice Vreoci, u duhu tradicije i solidarnosti, obeležio je pravoslavnu Novu godinu organizovanjem svečane podele novogodišnjih paketića u Osnovnoj školi „Diša Đurđević“ u Novom Medoševcu. Ovom lepom gestu prisustvovali su učenici od prvog do četvrtog razreda i predškolci. Ukupno 400 paketića dobili su najmlađi, zahvaljujući podršci Gradske opštine Lazarevac i RB Kolubara, čime je zajednica još jednom pokazala svoju posvećenost brizi o najmlađim sugrađanima.

Škola u Novom Medoševcu

I ove godine izostala je tradicionalna proslava Srpske pravoslavne godine a kao razlog, Sinđelić navodi da su zidovi crkve u čijoj porti se organizuje proslava oštećeni zbog rudarskih radova i da je neophodno da se prvo sanira i reši ovaj problem.

Predstavnici Mesne zajednice Vreoci podelili su poklon paketiće i najmlađim folklorašima Kulturno umetničkog društva „Diša Đurđević“, a Anđela Mitrić vođa dečijih ansambala i školice folklora, kaže da je paketiće dobilo oko 90 mališana koji vredno vežbaju i spremaju se da i ove godione uzmu učešće u svim programima KUD-a.

Ova inicijativa nije samo čin darivanja, već i izraz zajedništva i podrške lokalnoj zajednici. Savet Mesne zajednice Vreoci nastavlja s radom na očuvanju tradicije i jačanju povezanosti među sugrađanima, a uz podršku opštine Lazarevac i RB Kolubara, podeljeno je 400 paketića mališanima.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA