Savetovalište „Halo Beba“ proslavilo 20 godina rada, zahvalnica i za lazarevački Dom zdravlja

U Starom dvoru obeležena je dvadesetogodišnjica rada telefonskog Savetovališta „Halo beba” Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd. Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić prisustvovao je prijemu i rekao da je potrebno mnogo predanog rada kako bi se jedno ovakvo savetovalište održalo čak dve decenije. Dom zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“ Lazarevac kao saradnik i prijatelj svih 20 godina, dajući podršku i učestvujući u radu ovog projekta, dobio je zahvalnicu od Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

Brojke kažu da je do sada obavljeno oko dva miliona razgovora sa roditeljima, a neretko savetovalište dobije i 500 poziva dnevno. Prema njegovim rečima, Grad Beograd je od 2013. godine opredelio za porodilje blizu 16 miliona evra, uz napomenu da su ovogodišnja opredeljena sredstva za 10 odsto veća u odnosu na prethodnu godinu.

– Za ovu godinu opredelili smo 30 miliona dinara za rešavanje problema parova sa sekundarnim sterilitetom. Кroz konkurs je do sada 60 parova sa jednim detetom dobilo još jednu šansu za roditeljstvo. Budući da smo napravili i izvesne uštede, ovu mogućnost dobiće još 30–40 parova početkom naredne godine, i to sa još blažim uslovima konkursa: majka sada neće moći da bude starija od 45 godina, a ranije je ta granica bila 42 godine. Vreme trajanja dijagnostikovanog sekundarnog steriliteta ranije je bilo najmanje četiri godine, a sada je to dve godine.– zaključio je gradonačelnik i Savetovalištu „Halo beba” poželeo još puno ovakvih jubileja.

Na godišnjicu Savetovališta „Halo beba“ dodeljene su zahvalnice svim partnerima, a direktorka Zavoda za javno zdravlje Dušanka Matijević istakla je da je fokus na ranom razvoju dece, te da je Zavod od samog početka prepoznao važnost ovog savetovališta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA