BeogradLazarevacVesti

Seča i korekcija stabala u ulici Nikole Vujačića

JPKP „Lazarevac“ u jesenjem periodu u skladu sa programom redovnog održavanja stabala u gradu vrši seču suvih grana, orezivanje stabala i izdizanje krošnji stabala. Radovi se trenutno izvode u ulici Nikole Vujačića a cilju da se stabla održe u stanju u kojem su bezbedna za okolinu, kaže direktor JPKP „Lazarevac“ Aleksanadar Rakić. On dodaje da će biti zasađene i nove drvoredne sadnice na mestima gde su se stabla posušila, a nova stabla biće posađena u Gradskom parku, na Severnoj magistrali, ulici Dimitrija Tucovića i drugim. Dodatne đubrijere i klupe, biće postavljene u ulici Kralja Petra i na Severnoj magistrali, kaže Rakić.

Radnnci komunalnog sređuju stabla

Period mirovanja vegetacije, od jeseni do proleća, je vreme kada se ovi radovi izvode jer tada stabla najbolje podnose orezivanje. Trenutno se radovi orezivanja stabala vrše u ulici Nikole Vujačića a u planu je da se ovo redovno održavanje vrši i u drugim ulicama koje su predviđene planom, kaže direktor JPKP „Lazarevac“ Aleksandar Rakić. Dodaje da je obaveza sektora „Zelenilo“ da na vreme preduzme sve mere na održavanju stabala, kako bi sugrađani i njihova imovina bili zaštićeni.

Aleksandar Rakić
Aleksandar Rakić

Tokom prošle godine JPKP „Lazarevac“ posadilo je oko 500 novih drvorednih stabala. U planu je da i ove jeseni dodatno ozelenimo naš grad, kaže Rakić i dodaje da će nove sadnice bit posađene u Gradskom parku, Severnoj magistrali i drugim ulicama gde za to ima potrebe.

U onim ulicama i lokacijama gde nema dovoljno parkovskog mobilijara i đubrijera, biće postavljene u kratkom roku kaže Rakić.

Sečenje i uređenje stabala

JPKP „Lazarevac“ bavi se i proizvodnjom cveća a cvetne aleje biće zasađene i na lokacijama gde za to ima uslova. U planu je nabavka velikog plastenika za proizvodnju sadnica cveća, kako bi olakšali posao radnicima ali i povećali proizvodnju.

Ideja nam je da napravimo i jedno mini prodajno mesto rasadnog cveća, kako mi omogućili našim sugrađanima da kupe sadnice ali i da se informišu o samom načinu uzgajanja i negovanja biljaka, kaže direktor JPKP „Lazarevac“.

Radnici Zelenika JPKP Lazarevac

Rakić dodaje da postoje i neosnovane žalbe građana za koje lazarevačko komunalno nije nadležno. U pitanju je javna rasveta, uređenje korita reke Lukavice, bankina oko atarskih puteva…

Rakić kaže da se rukovodstvo i zaposleni  u JPKP „Lazarevac“ trude da grad održe čistim, da vodosnabdevanje bude uredno, da uvek izađu u susret svojim sugrađanima i da odgovore na zahteve. U planu su i nove investicije, kaže direktor a sve u interesu građana i vraćanja na „stabilne noge“ komunalnog preduzeća.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA