BeogradKulturaLazarevac

Šesti školski pozorišni festival u Vreocima

Osnovna škola “Dimitrije Diša Đurđević“ organizuje “Šesti školski pozorišni festival“ u Domu kulture u Vreocima. Festival se organizuje od 6. do 8. decembra, učešće je najavilo osam škola sa teritorije lazarevačke opštine a biće izvedeno 18 takmičarskih predstava kao i revijalna predstava predškolaca ove škole i nastup plesnog kluba “Kolus“.

U dve kategorije, mlađem i starijem uzrastu, takmičiće se dramske grupe iz osam osnovnih škola. Svake godine, na programu su sve bolje i zahtevnije predstave. Ove godine na repertoaru festivala naćiće se 18 predstava.

Mirjana Joksimović
Mirjana Joksimović

Ova godina nam je malo teška bila jer smo imali premeštanje iz matične škole koja više ne postoji ali mogu da kažem da sada konačno vidimo neku budućnost ispred sebe. Nova škola je počela sa izgradnjom i ja sa radošću očekujem sledeću školsku godinu jer verujem da ćemo ući u novi školski objekat. – izjavila Mirjana Joksimović, direktorka OŠ “Dimitrije Diša Đurđević“.

Svečano otvaranje zakazano je za 6. decembar tačno u podne u vreočkom Domu kulture. Učenici su se pripremali od početka školske godine uz posebne napore imajući u vidu udaljenost škole i vreočkog Doma kulture.

Dvoumili smo se da li ove godine da pravimo festival jer je potrebna dobra organizacija i veliko zalaganje svih koji učestvuju u organizaciji, kao i nastavnika i učitelja koji spremaju decu za predstavu. –  izjavila Mirjana Joksimović, direktorka OŠ “Dimitrije Diša Đurđević“.

U žiriju će i ove godine biti predstavnici Prvog prigradskog pozorišta, Moderne galerije i plesnog kluba “Kolus“. Završnog takmičarskog dana biće proglašeni pobednici u dve kategorije – za učenike starijih razreda, od petog do osmog razreda i za mlađe razrede, od prvog do četvrtog.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA