Sindikalna organizacija Kolubare: Održana 13. sednica izvršnog odbora i odbora sindikata

Na 13. sednici Izvršnog odbora i sednici odbora Sindikalne organizacije EPS ”Kolubara” razmatrano je pet tačaka dnevnog reda. Usvojen je rebalans plana sindikalne organizacije za ovu godinu. Najznačajnija tema vezana je za primenu SAP-a u finansijskom poslovanju, a Sindikat će formirati komisiju koja će napraviti predlog nove metodologije zarada i sistematizacije. Predlog da uzmu učešće u radu komisije upućen je i poslodavcu. Zaposleni koji ispunjavaju uslove za odlazak u prevremenu penziju uz stimulativnu otpremninu mogu se prijaviti do 16. oktobra. Do sada je zahtev potpisalo 481 zaposleni a očekuje se preko 500. Predstavnici sindikata upozorili su da će od prvog januara nakon odlaska ovih radnika Kolubara imati ogromnih problema zbog manjka stručnih kadrova.

Sindikalna organizacija EPS ”Kolubara” održala je sednicu Izvršnog odbora i odbora sindikata. Prema ustaljenoj praksi tokom oktobra Sindikat Kolubare pravi presek i sumira rezultate posebno finansijskog poslovanja. Rebalansom budžeta neznatno je korigovan plan poslovanja. Tema koja je od posebnog značaja za sve zaposlene vezana je za primenu SAP-a u finansijskom poslovanju, odnosno prilikom obračuna zarada, što se u pojedinim delovima kao što su hidroelektrane pokazalo negativno. Dogovoreno je da se formira komisija koja će dati svoje predloge sistematizacije i metodologije zarada, da se koeficijenti u svim delovima preduzeća izjednače sa koeficijentima na površinskom kopu ”Tamnava- Zapadno polje”.

Milan Đorđević, predsednik Sindikata EPS
Milan Đorđević, predsednik Sindikata EPS

Prosečna zarada u Ogranku TENT je do dvadeset odsto veća nego u Ogranku Kolubara, a cilj je da se novom sistematizacijom omogući jedinstvena cena rada u celom javnom preduzeću.

U toku je i novi ciklus prijavljivanja radnika za odlazak u prevremenu penziju uz stimulativne otpremnine. Prijavljivanje traje do 16. oktobra a kako tvrde predstavnici sindikata ne očekuju se novi ciklusi 2020. i 2021. godine.

Miodrag Ranković. predsednik Sindikata Kolubara
Miodrag Ranković. predsednik Sindikata Kolubara

Tokom ove godine preko 5000 zaposlenih iskoristilo je programe rekreacije i rehabilitacije. Predstavnici sindikata ističu i aktivnosti u okviru fonda za lečenje zaposlenih.

Na sednici odbora bilo je reči i o pripremama za obeležavanje 25 godina od početka rada površinskog kopa ”Tamnava – Zapadno polje”. Svečana akademija će biti održana 15. novembra u Centru za kulturu Lazarevac, tačno na dan kada je otvoren ovaj površinski kop, sada najproduktivniji u EPS-u.

image_pdfKreiraj PDF dokument

2 komentara na vest “Sindikalna organizacija Kolubare: Održana 13. sednica izvršnog odbora i odbora sindikata

 • 16. oktobra 2019. at 18:53
  Permalink

  Zasto elektro sluzba na pr.vk.elektricar za glodar ili odlagac kao posada bagera u smeni nema 3.meseca beneficije a bagerista,trakista,bravar,pom.radnik i rukovaoci stanica imaju 3.meseca beneficije.Mesec dana godisnje nije malo ali i svaki mesec na osnovu beneficije vece imaju i bruto platu u startu vecu i za 4-5000 din.Tamnaba Z.Polje.

  Reply
  • 21. oktobra 2019. at 07:23
   Permalink

   Zato sto od 40god Staza prespavate 39..

   4
   1
   Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA