BeogradLazarevacVesti

Sindikat radnika EPS-a uputio dopis Grčiću

Sindikat radnika Elektroprivrede Srbije povodom trenutne situacije u Eps-u obratio se direktoru ovog preduzeća. Saopštenje prenosimo u celosti:

Problemi nastali u proizvodnji električne energije u termo i rudarskom sektoru JP EPS-a u mnogome se mogu opravdati i izuzetno lošim meteorološkim uslovima izazvanim velikim padavinama kiše i snega.

Кao i svake godine u zimskom periodu naučili smo da se blagovremeno i ozbiljno treba pripremiti na takve situacije i uslove. Međutim, ovoga puta problemi vezani za rad termo postrojanja, ispadanja blokova sa mreže i nedovoljnih količina uglja kako bi se blokovi termoelektrana održali u radu, nisu vezani samo za elementarne i meteorološke uslove.

Ugroženost energetskog sistema je u jednom delu izazvana i ljudskim faktorom od strane odgovornih lica koji su Vaši najbliži saradnici. S toga mislimo da je neophodno da kroz analizu i utvrđivanje razloga zbog kojih je došlo do ozbiljnih problema u proizvodnji električne energije utvrdite i odgovornost Vaših najbližih saradnika i u skladu sa tim i postupite.

U isto vreme, smatramo za neophodno da se još jednom istaknu nadljudski napori zaposlenih u proizvodnom delu termo i ugljarskog sektora koji su ponovo, po ko zna koji put, pokazali da za njih ne postoje granice angažovanja kada je u pitanju borba za održavanje proizvodnje i stabilnost energetskog sistema. U tom smislu, očekujemo da za takve napore i rad budu adekvatno i nagrađeni.

Predsednik Glavnog odbora Sindikata radnika EPS-a

Radosav Кrsmanović

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA