LazarevacObrazovanjeVesti

Škole u Lazarevcu spremne za probni završni ispit

Probni završni ispit za sve učenike osmog razreda održaće se  09. i 10 aprila. Učenici će u petak polagati test iz matematike, a u subotu test iz srpskog jezika i kombinovani test. Simulacija završnog ispita realizovaće se u okolnostima koje nalaže epidemiološka situacija u zemlji. Proba završnog ispita ima za cilj pripremu đaka  i dežurnih nastavnika i upoznavanje sa svim procedurama.

Probni ispiti

Predstojeći probni ispit neće biti ocenjen, a njegova svrha je  dobijanje preseka znanja stečenog tokom nižeg obrazovanja, poboljšanje uspeha učenika i razbijanje treme, rekla je Verica Anđelić.

Probni završni ispit će se zbog pandemijskih okolosti održati u učionicama, ne u salama, kako smo do sada navikli, i uz obavezno korišćenje maski. Izrada testa trajaće 2 sata, a u učionicama će dežurati nastavnici. Verica Anđelić podseća da se testovi moraju popuniti hemijskom olovkom kako bi bili priznati.

Verica Anđelić
Verica Anđelić

Zadaci na probnom ispitu biće teži u odnosu na zadatke sa završnog ispita planiranog za jun. Rezultati testova biće poslati Ministarstvu prosvete ne bi li se utvrdilo koje oblasti deci prave problem. Verica Anđelić napominje da je simulacija završnog ispita proba i za dežurne nastavnike. Važno je da sve procedure budu ispunjene budući da su sve škole ulančane i da propust u jednoj školi može zaustaviti ceo sistem.  Raspored sedenja na probnom ispitu biće isti i na završnom ispitu.

Verica Anđelić podseća roditelje da postoji sajt putem kog mogu obaviti aktivnosti vezane za završni ispit i upis u srednju školu, i da je u toku prijavljivanje za specijalne i umetničke škole. Postoje tri upisna kruga. Svi učenici osmog razreda moraju izaći na sva tri dana završnog ispita ne bi li završili osnovnu školu.

OŠ "Vuk Karadžić"

U osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ postoje radionice za uključivanje manjina u redovnu populaciju. Škola dosta pažnje posvećuje enterijeru, pa je u najavi prolećno sređivanje, kaže  Verica Anđelić.

Prema aktuelnom kalendaru Ministarstva prosvete završni ispit planiran je za jun.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA