BeogradLazarevacVesti

Školski pozorišni festival početkom decembra u Centru za kulturu Lazarevac

Školski pozorišni festival, deseti put po redu, biće održan 5, 6. i 7. decembra u Centru za kulturu Lazarevac od 14 časova. Na ovom tradicionalnom festivalu učestvovaće sve osnovne škole sa teritorije Gradske opštine Lazarevac, kao i gosti iz Mionice, Lajkovca a očekuje se i  Osnovna škola „Laza Kostić“ iz Novog Beograda. Potvrda o kvalitetu školskog festivala pristigla je u septembru, kada su dramske sekcije lazarevačkih škola učestvovale i na Reviji dečijih dramskih grupa u okviru Festivala humora za decu i osvojile nagrade za režiju, tekst, predstavu u celini i najbolje uloge.

Školski pozorišni festival

Dramske sekcije osnovnih škola sa teritorije opštine Lazarevac uveliko se pripremaju za deseti po redu Školski pozorišni festival. Na daskama koje život znače zaigraće mali glumci, koji ovih dana uvežbavaju tekstove, glumu i pokrete na sceni, kako bi publici pružili svojevrstan dramski ugođaj. Idejni tvorac festivala je Aleksandra Ljubojević, nastavnica srpskog jezika i književnosti iz Osnovne škole „Knez Lazar“, koja kaže da je ponosna na celokupnu organizaciju i kolege, koje se svake godine potrude da predstave budu sadržajne, sa puno malih glumaca na sceni, različitim tekstovima i kostimima.

Aleksandra Ljubojević
Aleksandra Ljubojević

Od ove godine festival će počinjati u 14 časova kako bi i roditelji bili u prilici da bodre svoju decu i uživaju u njihovoj glumi.

U saradnji sa Puls teatrom predstave sa Školskog festivala našle su se i na Reviji dečijih pozorišnih grupa u okviru Festivala humora za decu a kao priznanje dobrom i uspešnom radu, ali i kvalitetu predstava dokaz su i brojna priznanja koje su osvojili.

Školski pozorišni festival

Učešće na desetom po redu Školskom pozorišnom festivalu uzeće i škole sa teritorije naše opštine ali i gosti iz Mionice, Lajkovca i Novog Beograda. Za sada je prijavljeno 14 predstava koje traju oko pola sata.

Talentovani mališani osnovnih škola takmičiće se u dve kategorije, mlađi i stariji razredi, a njih će ocenjivati tročlani žiri koji čine Dara Stanojević ispred Centra za kulturu Lazarevac, Sandra Đurđević iz Plesnog kluba „Kolus“ i glumac Danilo Petrović iz Puls Teatra.

Nagrade za festival

Školski pozorišni festival počinje u utorak 6. decembra od 14 časova, trajaće tri dana a najbolji će za svoj talenat osvojiti prigodne nagrade.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA