BeogradIZBORI 2024LazarevacVesti

Skup Državotvorne opozicije ispred zgrade Vreočanke na Severnoj magistrali

Stranka Zavetnici i Pokret Dveri organizovali su skup ispred zgrade „Vreočanke“ na Severnoj magistrali. Povod skupa je, kako kažu, predstavnici ovih stranaka, tragičan događaj kada je u nedelju ranjen jedan mladić u okršaju narko dilera. Problem narkomanije je u celoj Srbiji evidentan a najveći broj registrovanih narkomana je u beogradskim opština, kaže profesor Ratko Ristić, kandidat za gradonačelnika koalicije Dveri i Zavetnika. On je dodao da je u Lazarevcu evidentirano nekoliko slučajeva sa smrtnim ishodom usled korišećenja raznih vrsta opijata ali je formiranjem Udruženja građana „Sveti Sava“ značajno porasla javna svest o rizicima koje narkomanija nosi sa sobom.

Na mestu gde je u nedelju ranjen mladić iz Lajkovca u okržaju narko dilera, Pokret Dveri i stranka Zavetnici organizovali su simboličan protesni skup kako bi ukazali na rizike i opasnosti koje narkomanija nosi sa sobom. Kandidat za gradonačelnika ove koalicije, profesor Ratko Ristić rekao je ovom prilikom da je narkomanija ozbiljan problem našeg društva a posebno je broj narkomana primetan u beogradskim opštinama. Zahvaljujući Udruženju „Sveti Sava“, koje svojim aktivnim delovanjem ukazuje na ovaj važan problem, opština Lazarevac je u značajnoj meri smanjila broj zavisnika ali i direktno se suočila sa narko dilerima. Takvim udruženjima neophodno je pružiti maksimalnu podršku, koja u nekim segmentima izostaje, kaže Ristić.

Bojana Bukumirović iz Srpske stranke Zavetnici kaže da je jako bitno da sve roditelje obavestimo da se u neposrednoj blizini mesta na kome se dogodio ovaj tragičan slučaj, nalaze dve srednje i jedna osnovna škola. Obilaskom škola na teritoriji Grada Beograda videli smo da policija više ne obezbeđuje škole, kaže Bukumirović.

Radmila Vasić iz Srpskog pokreta Dveri rekla je ovom prilikom da je došla u Lazarevac da pruži podršku svim građanima ali i Udruženju građana „Sveti Sava“, koje se svakodnevno bori da zaštiti decu od narko dilera.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA