BeogradLazarevacVesti

Skupština GO Lazarevac usvojila programe poslovanja javnih preduzeća

Odbornici Skupštine GO Lazarevac, na šestoj redovnoj sednici, razmatrali su 9 tačaka dnevnog reda. Na sednici su usvojeni programi poslovanja Javnog preduzeća Toplifikacija, Javnog preduzeća za komunalnu privredu  Lazarevac i Javnog preduzeća  za izgradnju Lazarevca za 2021. godinu. Po skraćenom postupku doneta je odluka o produženju mandata vršioca dužnosti direktora JPKP “Lazarevac“ i JP“Toplifikacija“. Prioritet u 2021. godini je rešavanje problema vodosnabdevanja. Uskoro će biti održana posebna sednica skupštine posvećena samo ovoj temi kojoj će prisustvovati eksperti i predstavnici nadležnih ministarstava.

skupstina 1Pogrami poslovanja javnih preduzeća za 2021. godinu usvojeni su na 6. sednici Skupštine GO Lazarevac. Odbornici su najpre razmtarali program poslovanja JPKP Lazarevac. Planirani prihodi preduzeća su 836 901 000 dinara. Najveći deo prihoda je od komunalnih usluga, preko 93 odsto. Kada je reč o rashodima čak 65 odsto je rezervisano na personalne troškove i troškove amortizacije. Ovom preduzeću prethodi restruktuiranje i sistematizacija istakao je direktor Aleksandar Rakić. Pozitivan pomak u poslovanju je povećanje procenta naplate usluga.

skupstina 2Program poslovanja Javnog preduzeća za izgradnju Lazarevca u 2021. godini vezan je za praćenje programa komunalne potrošnje na teritoriji gradske opštine.  Budžet je 28 miliona dinara, reč je o inženjersko – tehničkim stručnim poslovima. Ovo preduzeće očekuje i dobit na kraju godine.

I ove godine najuspešnije je JP Toplifikacija. Nove investicije u 2021. godini su vezane za toplifikacionu mrežu u centralnoj gradskoj zoni. V.d. direktora ovog preduzeća Vukašin Janjević je istakao da još uvek nema uslova za povećanje broja korisnika i proširenje mreže.

Predsednik Skupštine GO Lazarevac Bojan Sinđelić je istakao da su uprkos problemima sa pandemijom blagovremeno usvojeni programi javnih preduzeća. Programi su usvojeni dosta ranije nego prethodnih godina.

skupstina 3Programi poslovanja javnih preduzeća čiji je osnivač opština Lazarevac moraju biti još bolji u narednoj godini, istako je predsednik GO Lazarevac Bojan Stević. Predsednik je dodao da je na direktorima preduzeća da u što većoj meri realizuju programe koje je usvojila Skupština. Stević je najavio posebnu sednicu Skupštine GO Lazarevac na kojoj će biti razmatran problem vodosnabdevanja. Cilj je da tom skupštinskom zasedanju prisustvuju svi uključeni u rešenje ovog problema. Očekuju se predstavnici lokalne samouprave, JP Beogradski vodovod i kanalizacija, naučnih ustanova, nadležnih ministarstava. Predsednik Stević je istakao da su u rešavanje ovog problema uključeni i opština Lajkovac, RB Kolubara, Kancelarija predsednika Srbije.

Po skraćenom postupku obrazovana je Komisija za sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora  javnih preduzeća čiji je osnivač gradska opština. Produženi su mandati direktora javnog preduzeća Toplifikacija i JPKP Lazarevac.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA