BeogradLazarevacVesti

Služen pomen Slaviši Đorđeviću, koji je pre 24 godine poginuo u Peći na Kosovu i Metohiji

Na vojničkom groblju u Petki, u prisustvu porodice i prijatelja, služen je parastos vojniku Slaviši Đorđeviću koji je pre 24 godine izgubio život kod Peći na Kosovu i Metohiji. Slaviša je jedan od tri borca koji su poginuli u ratu u južnoj srpskoj pokrajini sa područja opštine Lazarevac. Parastosu je, pored porodice, prijatelja i ratnih saboraca, prisustvovo i  Strahinja Erac narodni poslanik Srpske stranke Zavetnici.

Slaviša Đorđević

Prošlo je 24 godine od dana kako je Slaviša Đorđević za odbranu svoje zemlje dao ono najvrednije, svoj život. Svakog 03. juna porodica i prijatelji na groblju u Petki odaju počast Slaviši kako se nikad ne bi zaboravilo njegovo herojstvo. O Slaviši Đorđeviću njegovi drugovi i saborci imaju samo reči hvale. Pamte ga kao dobrog, nasmejanog i poštenog mladića koji nije pitao koliko i šta treba već svesno otišao u borbu protiv agresora, ne plašeći se smrti. Pripadnik 125. motorizovane brigade Ivan Ranković, Lazarevčanin, kaže da Slavišu pamti samo po dobrom i da ostaje žal za još jednim izgubljenim mladim životom.

Ivan Ranković
Ivan Ranković

Žarko Bošković, član veterana i bivši pripadnik 63. padobranske brigade, kaže da se o herojima sa Košara ovih godina intezivnije priča i da je za svaku pohvalu što su se nekadašnji učesnici ovog rata okupili i rade na tome da se ovo herojstvo ne zaboravi. Dodaje da je važno da se o ovim podvizima naše vojske govori i u školama.

Ranković, Bošković, Erac

Narodni poslanik Srpske stranke Zavetnici Strahinja Erac, u izjavi za medije rekao je da je na pomen Slaviši Đorđeviću došao prevashodno kao čovek a onda kao neko ko se u skupštini bori za njihova prava. Dodaje da je položaj nekadašnjih učesnika ratova jako loš ali i pozvao sve na jedinstvo zbog situacije koja se danas dešava na Kosovu i Metohiji.

Porodica Slaviše Đorđevića

Na Kosovu i Metohiji u toku 1998. i 1999. godine u NATO bombardovanju ubijeno je preko 1000 pripadnika vojske i policije a više od 100 se vode kao nestali. U isto vreme ubijeno je  i kidnapovano više od 2.000 civila a oko 600 još uvek se vode kao nestali.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA