Sportske igre mladih drugu godinu za redom u Lazarevcu

Gradska opština Lazarevac je drugu godinu za redom na terenima Sportsko rekretivnog centra Кolubara domaćin najveće regionalne sportske manifestacije namenjene deci – Dunav osiguranje Sportske igre mladih. Sportske igre mladih u Lazarevcu zvanično su otvorili predsednik GO Lazarevac Bojan Stević i promoter igara u Lazarevcu Dragan Čadikovski, nekadašnji fudbaler Кolubare, Celja, Zenita, Partizana. Ove godine mališani iz Lazarevca takmičiće se u fudbalu, a najbolji na lazarevačkom takmičenju izboriće plasman na državno takmičenju koje će se održati u Beogradu na Adi Ciganliji.

Prilikom otvaranja Sportskih igara mladih predsednik opštine Bojan Stević je izjavio da je izuzetno zadovoljan što je Lazarevac drugu godinu za redom domaćin ovako velikom i značajnom sportskom takmičenju mladih i što se na taj način pridružio brojnim gradovima i opštinama koji su takođe ugostili ovaj karavan radosti i prijateljstva.

Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac
Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac

„Očekujem da ćemo se i sledeće godine videti na istom mestu u još većem broju i učesnika, ali i u još većem broju disciplina“, kazao je Stević i dodao da će danas samo u fudbalu učešće uzeti preko 300 dece, a da bi organizovanje takmičenja i u košarci i odbojci svakako privukao još veći broj učesnika.

Na kraju svog obraćanja Stević se zahvalio svim Lazarevčanima koji su pomogli organizaciju ovog događaja, ali i promoteru Sportskih igara mladih u Lazarevcu Draganu Čadikovskom koji je svoju bogatu fudbalsku karijeru nastavio kao pomoćni trener u FК Celje u Sloveniji.

Treba naglasiti da se Dunav osiguranje Sportske igre mladih u Srbiji održavaju uz podršku Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića. Generalni sponzor je kompanija Dunav osiguranje, a prestižni pul sponzora čine i kompanije „Coca – Cola“, UEFA Foundation, Elektroprivreda Srbije, Banka Poštanska štedionica, Naftna industrija Srbije i Podravka Srbija.

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima, a u sve tri zemlje, za decu je sve potpuno besplatno.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA