LazarevacVesti

 Sportsko ribolovno društvo “Turbina“ obeležilo 20 godina postojanja

Sportsko ribolovno društvo “Turbina“ Vreoci obeležilo je 20 godina postojanja. Zbog epidemiološke situacije planirana velika proslava je izostala. Tim povodom organizovano je takmičenje članova kruga u šest kategorija na jezeru “Stara Očaga“. Povodom dve decenije postojanja štampana je prigodna knjiga sa istorijatom Vreoca, ribolovačkog udruženja, ali i sa brojnim anegdotama sa takmičenja i druženja.  Na današnje druženje pozvani su i svi stariji članovi upravnog odbora, kao i članovi porodica preminulih ribolovaca. Zahvalnice su uručene svima koji su podržali funkcionisanje društva.

Pehari SRD Turbina

Sportsko ribolovno društvo “Turbina“ osnovano je pre tačno dvadeset godina. Najvažniji ciljevi društva su da promoviše obrazovnu i vaspitnu funkciju sporta, fer pleja, razumevanja, suzbijanja, nesportskog ponašanja, nasilja i dopinga u sportu i da svojim delovanjem doprinosi razvoju, afirmaciji i promociji sportskog ribolova. Obeležavanje velikog jubileja organizovano je sa svim preporučenim epidemiološkim merama. Učestvovalo je preko četrdeset članova.

Ribolovci Turbina

Podršku ribolovnom udruženju kao i svim ostalim udruženjima sa prostora Vreoca dao je savet Mesne zajednice. Cilj je da ovo udruženje ponovo dobije svoj dom i ribolovnu stazu.

Mladi ribolovci na jezeru Očaga

Jedan od osnivača i bivši predsednik udruženja Radosav Radonjić, povodom dve decenije postojanja priredio je knjigu. Ovom monografijom sačuvana su od zaborava sva značajna sećanja od osnivanja ribolovnog udruženja. Posebna pažnja posvećena je čuvanju sećanja na Vreoce mesto koje zbog rudarskih radova polako nestaje, ali i na preminule članove udruženja.

Knjiga posvećena postojanju SRD Turbina

Veliki broj najmlađih članova društva govori u prilog budućem razvoju udruženja,  a nagrade koje oni osvajaju  obećavaju još uspešnije godine koje su pred ovim udruženjem.

Mamac i udica

Ovom prilikom posebne zahvalnice i diplome uručene su prijateljima udruženja, predstavnicima privrednih subjekata i lokalne samouprave koji su podržali funkcionisanje ovog sportskog društva. Sa posebnim pijetetom klub se odnosi prema članovima porodica preminulih ribolovaca kojima su takođe uručene prigodne zahvalnice.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA