Srebrno Gašino pero otišlo u ruke Peđe Trajkovića

Tokom drugog dana 31. Međunarodnog festivala humora za decu Srebrno Gašino pero za knjigu “Smešna strana sveta” dodeljeno je Peđi Trajkoviću, pesniku i ilustratoru iz Jagodine. Osim poezije za decu, Trajković piše i satiričnu poeziju, a bavi se i ilustracijom za decu i karikaturom. Objavio je 29 knjiga pesama za decu i ilustrovao preko 150 knjiga drugim piscima.

Dobitnik ovogodišnjeg Srebrnog Gašinog pera Peđa Trajković treći put učestvuje na Festivalu humora za decu. Gostovao je kao prevodilac, vođa dečijeg kabarea i urednik časopisa Slova na struju. Ove godine prvi put je bio kao pisac humorističke poezije i dobio Srebrno Gašino pero.

Peđa Trajković, dobitnik Srebrnog Gašinog pera
Peđa Trajković, dobitnik Srebrnog Gašinog pera

Nagrada Srebrno Gašino pero je otišla u prave ruke iako je konkurencija bila velika i nije bilo lako izabrati ovogodišnjeg dobitnika, rekla nam je direktorka festivala Radmila Bulatović.

Tokom današnjeg dana održana su i dva stručna skupa. Jedan je bio posvećen Slobodanu Stanišiću a drugi, koji je održan u etno selu Babina reka, kao uspomena na pesnika Dobricu Erića.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA