LazarevacVesti

„Srne“ nastupile za malu Sofiju Markuljević

Centar za umetničku igru „Srna“ organizovao je na platou ispred Biblioteke „Dimitrije Tucović“ javni čas na kojem su nastupile balerine svih uzrasta ove plesne škole. Zbog nestabilne epidemiološke situacije i povećanja broja obolelih od koronavirusa, nastup je bio podeljen u tri dela, kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve.

Plesni studio Srna

Ovaj koncert, odnosno javni čas, imao je i humanitarni karakter  jer su se tokom trajanja nastupa prikupljala sredstva za neophodno lečenje male Sofije Markuljević.

Sofija Markuljević

Popularne „Srne“ nistu nastupile pred lazarevačkom publikom pola godine, a razlog je epidemija koronavirusa, zbog čega je i sam nastup podeljen na tri dela. Prvo je svoje tačke izvela najmlađa grupa, potom predškolski, a zatim i školski uzrast. Javni čas pod nazivom „Za Sofijin prvi korak“ imao je za cilj da se prikupi što više novca kako bi se ovoj devojčici omogućilo neophodno lečenje u Sjedinjenim državama.

Predškolski uzrast balerina

Centar za umetničku igru „Srna“ tokom svog postojanja u Lazarevcu veliku pažnju pridaje humanitarnom radu i često se odaziva na skupove čiji je cilj pomoć ugroženima, a posebno deci.

najmlađe balerine

Tokom javnog časa, koji je održan na platou Biblioteke „Dimitrije Tucović“, prikazane su motoričke vežbe, koje se inače izvode na časovima plesa, a ovom prilikom izvedene su uz zanimljive kostime i uz nekoliko muzičkih numera.

Posetioci na javnom času

Pandemija koronavirusa sprečila je mnoge manifestacije i događaje širom sveta, pa su tako i u Centru za umetničku igru „Srna“ bili prinuđeni da otkažu brojne nastupe.

Belerine srednji uzrast

Sledeća plesna sezona počeće u septembru, a ukoliko epidemiološka situacija to bude dozvolila, u planu je putovanje u Prag, krajem meseca oktobra.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA