BeogradLazarevacVesti

Šta je „Digitalni vodič Lazarevac“?

„Digitalni vodič Lazarevac“ je projekat Biblioteke „Dimitrije Tucović“ koji je realizovan još 2020. godine ali zbog pandemije ovaj vodič nije dobio zasluženu promociju. U saradnji sa našom medijskom kućom, urađena je video prezentacija ovog vodiča koji omogućava turistima ali i našim sugrađanima da se bolje upoznaju sa istorijom Lazarevca i znamenitostima. Biblioteka „Dimitrije Tucović“ realizovala je ovaj projekat uz podršku Ministarstva kulture i informisanja. „Digitalni Lazarevac“ je za 48 sati, u momentu kada je postao prisutan u virtuelnom svetu, pogledalo oko sedam hiljada ljudi.

U saradnji sa Matematičkim institutom Srpske akademije nauka i umetnosti, Biblioteka „Dimitrije Tucović“ Lazarevac kreirala je aplikaciju „Digitalni vodič Lazarevac“. Ovaj projekat realizovan je uz podršku Ministarstva kulture i informisanja. „Digitalni Lazarevac“ je za 48 sati, u momentu kada je postao prisutan u virtuelnom svetu, pogledalo oko sedam hiljada ljudi.

Instaliranjem ove aplikacije na svoj mobilni uređaj građani i turisti se upoznaju sa istorijom Lazarevca i njegovim znamenitostima. Od sada najvažnije podatke o nastanku grada i njegovom razvoju možete imati na svom dlanu. Aplikacija, pored toga što ima ćirilično i latinično pismo, prevedena je i na engleski jezik.

Biblioteka „Dimitrije Tucović“ na ovaj način čuva kulturnu baštinu našeg kraja. Tekstualni sadržaj je i u audio formi za slabovide, kao i vizuelnoj za osobe oštećenog sluha.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA