BeogradLazarevacVestiZdravlje

Šta poneti u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu?

Pacijent je obavezan da ponese svu svoju medicinsku dokumentaciju i lekove koje pije kao svoju redovnu terapiju.

Broj za konsultacije

Ministarstvo zdravlja objavilo je uputstvo za pacijente – šta sve treba poneti u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu.

Pacijent bi trebalo da ponese:

– stvari potrebne za ličnu higijenu

– pidžamu, papuče, patike, trenerku ili drugu udobnu odeću i to za barem dve presvlake

– peškire, kao i bade mantil (po želji)

-čašu (najbolje plastičnu)

-toalet papir i ubruse (po želji)

-posteljinu (po želji).

Na sajtu covid.rs navodi se da kreveti imaju posteljinu i imaće jednokratnu posteljinu, ali ukoliko želi pacijent može da ponese i svoju. Ista je situacija sa jastucima i ćebićima. Pacijenti mogu da ponesu svoje telefone, laptop ili tablet računare. Treba poneti i punjače, mada će biti na sajmu dodatnih za one koji zaborave svoje. Nije loše poneti i slušalice.

Napominje se da su hale Sajma pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja i poseduju adekvatno opremljene ordinacije, da će pacijentima na raspolaganju biti i psihijatrijska podrška.Sve hale Sajma se greju, pacijentima će biti obezbeđena ishrana, u halama postoje toaleti, a obezbeđeni su i dodatni toaleti i tuševi.Ceo sajam pokriven je dobrom wi-fi konekcijom, a svaka soba u halama ima svoje priključke za struju.

Pacijentima je dozvoljeno kretanje po halama Sajma u okviru kojih je postavljen karantin, u skladu sa svojim fizičkim mogućnostima, uz molbu da kretanje bude umereno jer je to povoljnije za zdravstveno stanje.Pacijentima će na raspolaganju biti i brojni televizori, knjige, časopisi, društvene igre, kompjuteri, navodi se na sajtu covid19.rs.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA