BarajevoBeogradVesti

Štab za vanredne situacije opštine Barajevo u stalnom zasedanju

Obilne padavine u popodnevnim časovima 29. juna su izazvale velike štete na građevinskim i  infrastrukturnim objektima kao i poljoprivrednim dobrima u opštini Barajevo. Prema dosadašnjim saznanjima 35 domaćinstava je oštećeno tokom nevremena a dve osobe iz Vranića i Barajeva su evakuisane. Najviše su pogođene MZ Boždarevac, Glumčevo brdo, Vranić i centar Barajeva. Štab za vanredne situacije GO Barajevo je u stalnom zasedanju, formirane su komisije za evidentiranje štete na svim dobrima.

Fotografije meštana Barajeva svedoče o veličini bujičnog talasa koji je u svom neumoljivom naletu zahvatio domaćinstva, objekte male privrede ali i zgradu opštine i direktcije GO Barajevo. Tako su oni koji prvi priskaču u pomoć građanima ostali bez osnovnih uslova kao što su električna energija u objektima i automobili neophodni za rad na terenu. Dan posle zatekli smo prizore štete koju je učinilo nevreme, ali i zaposlene opštinske uprave ispred zgrade opštine spremne da pomognu u saniranju posledica.

U toku je prikupljanje relevantnih podataka za procenu ukupne štete na području opštine. Predsednik GO Barajevo Slavko Adamović pozvao je sve građane čija su domaćinstva pretrpela štetu tokom olujnog nevremena da se obrate nadležnima u opštinskoj upravi, i napomenuo da su za bilo koju vrstu pomoći zaposleni i članovi štaba na raspolaganju građanima 24 sata.

U pomoć su pritekli predstavnici Gradskog štaba za vanredne situacije, vrlo brzo je obezbeđena pomoć u materijano tehničkim sredstvima, uključujući radne mašine za uklanjanje prepreka na saobraćajnicama i hitne intervencije radi zaštite ljudskih života i imovine veće vrednosti. U pomoć su pritekle gradske institucije, Gradska uprava i Direkcija za imovinu Grada Beograda.

U samo nekoliko minuta vodena bujica uništila je prvi sprat kuće ali i auto perionicu i servis za pranje tepiha koji je jedini izvor prihoda četvoročlane porodice Stanojević.

Na putu ka Sopotu kao posledica vremenskih neprilika aktivno je i klizište koje je u neposrednoj blizini kuće petočlane porodice Živanović.

U narednih nekoliko dana cilj je da se izvrši popis celokupne štete, a već u ponedeljak biće objavljena preliminarna procena.

opstina Barajevo steta od poplava

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA