BeogradLazarevacVesti

Stević: U ovoj godini značajna sredstva biće uložena u infrastrukturu i rekonstrukciju škola u Lazarevcu

Gostujući na televiziji Studio B, predsednik GO Lazarevac Bojan Stević govorio je o završetku ulice Milovana Lazarevića, kao i o završnim radovima u Železničkoj ulici, nastavku radova u podzemnoj garaži kod zgrade opštine ali i o pripremama za početak rekonstrukcije ulice Vuka Karadžića u dužini od 2200 metara.  U narednim danima očekuje se i raspisivanje javne nabavke za izgradnju novog vrtića u MZ Stepojevac, kaže Stević i najavljuje ulaganja i u seoske mesne zajednice.

Uloca Milovana Lazarevića

Uz podršku Grada Beograda, opština Lazarevac završila je rekonsktrukciju ulice Milovana Lazarevića u dužini do 1150 metara a trenutno se priprema završetak radova u Železničkoj ulici. Uz pomoć Direkcije za izgradnju Grada Beograda prevazišli smo probleme koje smo imali sa prošlim izvođačem radova na podzemnoj garaži i očekujem nastavak radova ubrzo, kaže predsednik opštine Bojan Stević.

Za 15 dana očekujemo i raspisivanje javne nabavke za izgradnju novog objekta vrtića u MZ Stepojevac ali i za potpunu rekonstrukciju ulice Vuka Karadžića, dodaje Stević.

Stepojevac vrtić

Predsednik je govorio i o izgradnji kanalizacione mreže u mesnim zajednicama Zagorka Dragović, Gornji grad i Petka. Najavio je i da će za 20 dana u funckiji biti stavljena i fiskulturna sala za OŠ „Vojislav Voka Savić“ ali i da se planira izgradnja balon hale i u Velikim Crljenima.

Rekonstrukcije očekuju i školski objekti u užem gradskom jezgru u Lazarevcu.

U narednom periodu i u škole u seoskim sredinama biće uložena značajna sredstva.

Najveći problem sa kojim se naši sugrađani u ovom trenutku suočavaju jesu praking mesta a preko 25 hiljada vozila registrovano je u prethodnom periodu u našem gradu, kaže Stević i dodaje da se zato ulažu značajna sredstva u poboljšanje infrastrukture. Najavljuje i do kraja godine asfaltiranje 80 seoskih ulica ali i nekoliko dečijih igrališta i klubova za najstarije sugrađane u okolnim selima.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA