BeogradLazarevacVesti

Stević za Pink: U toku je izgradnja gradske pijace, vodovodne i kanalizacione mreže, fiskulturnih sala

Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević gostujući u emisiji „Novo jutro“ na TV PINK-u, rekao je da je uspešno rešen problem vodosnabdevanja u centralnom delu opštine, a u toku su i radovi na izgradnji kanalizacione mreže, koja bi trebalo da bude stavljena u funkciju sledeće godine. Stević je istakao da se pored kanalizacione mreže, radi i vodovodna mreža u dužini od 62 kilometra.  On je naveo da će pijaca biti zatvorena, kao tržni centar i imaće 110 tezgi i 20 lokala.

kanalizaciona mreža

Govoreći o investicijama i izgradnji, predsednik GO Lazarevac Bojan Stević je istakao da su radovi na kanalizacionoj mreži uveliko u toku. Zahvaljujući Vladi Srbije i Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture uveliko se radi u devet mesnih zajednica kanalizaciona mreža, kaže Stević i dodaje da se grade i dve fabrike za preradu otpadnih voda. Stević je istakao da se pored kanalizacione mreže, radi i vodovodna mreža u dužini od 62 kilometra.

Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac
Bojan Stević, predsednik GO Lazarevac

Kada su u pitanju infrastrukturni projekti, Stević kaže da će sam centar Lazarevca dobiti novi izgled. U toku je i izgradnja pijace koja će biti zatvorena, kao tržni centar i imaće 110 tezgi i 20 lokala. Očekujemo da bude otvorena u martu 2024. godine,  naveo je Stević.

Predsednik je u svom gostovanju na Pink-u i najavio u narednih 60 dana i početak izgradnje dve velike fiskulturne sale u dve srednje škole.

Ovo su sve značajne investicije kako bi mališanima obezbedili kvalitetniju fizičku nastavu a dosta smo ulagali i u druge školske objekte na teritoriji naše opštine. U te škole godinama nije ulagano, osim u tekuće održavanje – naglasio je Stević.

Izvor: RTV PINK

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA