BeogradLazarevacVesti

Štrajk prosvetnih radnika Gimnazije Lazarevac

Od ponedeljka 24. septembra, časovi u oko 1.000 škola gde rade članovi četiri reprezentativna sindikata prosvete, traju po 30 minuta i tako će biti tokom cele nedelje. Na teritoriji Gradske opštine Lazarevac na štrajk skraćenjem časova na 30 minuta odlučio se ceo kolektiv Gimnazije i većina u Tehničkoj školi “Kolubara“, dok u ostalim školama prosvetni radnici štrajkuju pojedinačno. Štrajk je za 27. septembar najavljen i u OŠ “Knez Lazar“.

Gimnazija-3

Kako su ranije najavila četiri prosvetna sindikata, počeo je štrajk prosvetnih radnika skraćenjem časova na 30 minuta, sa zahtevom da svi prosvetni radnici sa završenim fakultetom budu u devetoj platnoj grupi u prvom razredu. Na teritoriji opštine Lazarevac štrajkuje većina prosvetnih radnika u TŠ “Kolubara“ i ceo kolektiv Gimnazije.

Gimnazija-4

Sindikati su za sada izdejstvovali pregovorima da 38.000 zaposlenih budu u devetoj platnoj grupi, ipak time problem nije rešen.

Odluku o stupanju u štrajk kolektiv lazarevačke Gimnazije je doneo jednoglasno.

Gimnazija-2

U osnovnim školama u Lazarevcu nastava se odvija redovno osim u školi u Rudovcima gde nekoliko učitelja štrajkuje i drži skraćene časove a u Osnovnoj školi „Knez Lazar” najavljuju da će nastavnici u četvrtak držati skraćene časove. Uredba Vlade Srbije o platnim grupama i razredima, treba da se usvoji do kraja meseca. Ona će stupiti na snagu od 1. janura 2019. godine a prosvetari se plaše da će tada biti kasno da se bilo šta promeni, zbog toga je štrajk intenziviran baš krajem septembra.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA