Stručna komisija počela obilazak 25 dvorišta koja učestvuju na konkursu za izbor najlepšeg dvorišta u Lazarevcu

Sa ciljem da naš grad bude što lepši i uređeniji Savet za ekologiju GO Lazarevac i TO Lazarevac organizovali su i nagradni konkurs za izbor najlepšeg dvorišta u Lazarevcu. Prijavljeno je 25 dvorišta, a stručna komisija je danas obišla prvih deset. Fotografije svih dvorišta biće izložene na panou TO Lazarevac i na izložbi ispred skupštinske sale GO Lazarevac i u Centru za kulturu. Rezultati konkursa će biti poznati do 28. juna kada je planirano svečano uručenje vrednih nagrada.

Konkurs za izbor najlepšeg dvorišta završen je 10. juna. Učešće je uzelo preko 25 domaćinstava, onih koji svakodnevno izdvajaju vreme, trud i pažnju ali i ogromnu ljubav kako bi njihovo dvorište bilo što lepše, urednije,  bogato biljkama, cvetovima, ali i raznim mobilijarom.

Po rečima predstavnika komisije bodovaće se deset kriterijuma, ali presudna nije ni površina dvorista, kao ni novac koji je uložen već lepota prostora.

Po rečima predsednice komisije Olgice Vasiljević na ovaj način je nastavljena tradicija, imajući u vidu da su Lazarevčani pobeđivali na sličnim državnim takmičenjima devedesetih godina.

TO Lazarevac i Savet za ekologiju GO Lazarevac kao organizatori pripremili su vredne poklone, pored opreme za uređenje dvorišta i brojne sadnice četinara i listopadnog drveća. Svečana dodela nagrada vlasnicima najlepših dvorišta planirana je za 28. jun, a nagrade će uručiti predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA