BeogradLazarevacVesti

Sve spremno za početak školske godine za 600 prvaka

Ove godine u prvi razred u deset lazarevačkih škola poći će oko 600 prvaka. Predsednica aktiva direktora škola Mirjana Joksimović je istakla da je sve spremno za početak nove školske godine. Učenici će nakon letnjeg raspusta u đačke klupe sesti u ponedeljak trećeg septembra.

škola

Svih deset škola sa teritorije lazarevačke opštine su spremne za početak nove školske godine. Ove godine u školske klupe sešće oko 600 prvaka, što je svojevrstan uspeh. U OŠ „Diša Đurđević“ upisano je za sada 22 prvaka, kaže Mirjana Joksimović.

Od prvog septembra prošle godine novine promenjen je i program za petake, a računarska pismenost biće obavezan predmet i za učenike prvog razreda.

klupe

Iako mnogi roditelji za pripremu prvaka izdvoje gotovo polovinu svoje mesečne zarade, predsednica Aktiva direktora Mirjana Joksimović kaže da je za sam početak školske godine neophodno par svezaka, obične olovke i bojice i komplet udžbenika koji košta oko 6000 dinara. Ona je ovom prilikom istakla da nema potrebe za pretpravanjem ranca i kupovinom nepotrebnog pribora.

U ovoj školskoj godini osnovnu školu “Diša Đurđević“ iz Vreoca koja je premeštena u Novi Medoševac očekuju i radovi na dogradnji objekta, a po planu i programu trebalo bi da objekat u potpunosti bude završen do kraja godine, rekla je Joksimović.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA