BeogradKulturaLazarevacVesti

Svečani prijem organizatora Festivala humora u opštini Lazarevac

Zamenik predsednika Gradske opštine Lazarevac Miloje Živanović priredio je tradicionalni prijem za organizatore, pesnike, pisce i sve goste jubilarnog, 30. Međunarodnog festivala humora za decu koji se ove godine pod sloganom „Osmehom kitimo dane“ održava od 17. do 21. septembra. Živanović se ispred opštine Lazarevac zahvalio svim učesnicima festivala koji će na najbolji mogući način obeležiti značajan jubilej, 30 godina Festivala humora za decu.
Miloje-Živanović
Miloje Živanović, zamenik predsednika GO Lazarevac

Zahvalivši se svim učesnicima i organizatorima festivala, zamenik predsednika opštine Lazarevac Miloje Živanović izrazio je nadu da će jubilarni festival ostati zabeležen kao najlepši do sad.

Direktorka festivala Radmila Bulatović prisetila se u obraćanju gostima sada već davne 1988. godine i početaka Festivala humora za decu. Ona kaže da je malo ko očekivao da će festival trajati pune tri decenije. Ovom prilikom zahvalila je svim ustanovama kulture koje godinama pomažu da festival bude sve posećeniji i bolje organizovan.

Rada-Bulatoviž
Radmila Bulatović, direktorka festivala

Na prijemu je govorio i predsednik festivala Slobodan Stanišić koji je rekao da je Lazarevac jedini grad na svetu koji ima Festival humora za decu i naglasio da su mališani rado prihvatili festival i dokazali svoju kreativnost.

Bez podrške i kreativnosti pesnika, pisaca i svih organizatora festival ne bi postojao niti dočekao ovakav jubilej, rekla je direktorka biblioteke „Dimitrije Tucović“ Jasmina Ivanković.

Jasmina Ivanković
Jasmina Ivanković, direktorka biblioteke „Dimitrije Tucović“

U organizaciji Festivala humora za decu učešće su uzeli Gradska opština Lazarevac, Centar za kulturu Lazarevac, Prvo prigradsko pozorište “Puls Teatar“, Turistička organizacija i biblioteka “Dimitrije Tucović“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA