LajkovacObrazovanjeVesti

Svečano otvorena rekonstruisana škola u Bajevcu

Izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Mile Dubljević“ u Bajevcu otvoreno je nakon kompletne rekonstrukcije koja je trajala oko godinu dana. Sredstva u iznosu od 103 miliona dinara obezbedila je Kancelarija za javna ulaganja. Škola je otvorena svečanom akademijom koju je priredio Kulturni centar „Hadži Ruvim“, a ujedno je obeležen i Dan opštine Lajkovac, 16. septembar. Ovu osmogodišnju školu pohađa 50 učenika koji su raspoređeni u osam odeljenja.

Škola u Bajevcu

Nakon intoniranja himne, zvanicama se na akademiji obratio predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković. On je rekao da se spajanjem dva značajna događaja, otvaranjem rekonstruisane škole u Bajevcu i obeležavanjem Dana opštine, ukazuje na poseban vanvremenski značaj koji opština Lajkovac pridaje obrazovanju, selima i najmlađima.

Andrija Živković
Andrija Živković

Podsetio je da je opština u prethodne četiri godine izdvojila značajna sredstva za obnovu i izgradnju obrazovnih ustanova, čak jedanaest objekata u tom periodu dobilo je lepši i savremeniji izgled. Nakon svečane akademije, u obraćanju novinarima, Živković je, kao prosvetni radnik, izrazio posebno zadovoljstvo završenim radovima koji su trajali skoro godinu dana.

Zvanice na svečanoj akademiji

Načelnica školske uprave Valjevo Zorica Jocić istakla je u obraćanju da je želja svih da bude više dece ali i da škola u Bajevcu ostane osmogodišnja.

Među zvanicama na svečanoj akademiji bio je i predsednik opštine Ub Darko Glišić, koji je čestitao Živkoviću i lokalnom rukovodstvu na ulaganju u obrazovanje.

Darko Glišić
Darko Glišić

Direktorka Osnovne škole „Mile Dubljević“ Biljana Žujović istakla je da je prioritet ove obrazovne ustanove poboljšanje uslova rada u školi, te da završetkom rekonstrukcije prisustvujemo realizaciji takvog plana.

Učenici OŠ u Bajevcu

Škola  u Bajevcu postaje državna 1842. godine, a prethodno je bila vezana za crkvu i učitelji su bili uglavnom sveštenici. Posle Drugog svetskog rata otvorena je osmogodišnja škola u Bajevcu i bila je samostalna do 1994. godine, nakon čega je pripojena OŠ „Mile Dubljević“ kao izdvojeno odeljenje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA