KulturaLazarevacObrazovanjeVesti

Svetski dan knjige u lazarevačkoj biblioteci

Svetski dan knjige obeležava se širom sveta 23. aprila u znak sećanja na španskog pisca Migela de Servantesa i engleskog pisca Vilijama Šekspira čiji je datum smrti uzet kao dan obeležavanja pisane reči. Povodom svetskog dana knjige, biblioteka Dimitrije Tucović iz Lazarevca, ugostiće 23. aprila pisca Dejana Aleksića koji će govoriti o zdravstvenom aspektu čitanja. Lazarevačka biblioteka pripremila je izložbu, kao i igrokaz kojim će obeležiti Svetski dan knjige.

Svetski dan knjige

Datum smrti velikog španskog pisca Migela de Servantesa i engleskog pisca Vilijema Šekspira proglašen je od strane USECO-a za Svetski dan knjige. Biblioteka „Dimitrije Tucović“ iz Lazarevca obeležiće ovaj datum prigodnim programom. Lazarevčani će biti u prilici da pogledaju izložbu pripremljenu za ovu priliku. Gost biblioteke 23. aprila biće pisac Dejan Aleksić koji će govoriti o svom projektu „Knjigoterapija“.

Jasmina Ivanković
Jasmina Ivanković

Povodom Svetske knjige, direktorka lazarevačke biblioteke Jasmina Ivanković dala je tri preporuke za čitanje, knjigu Luke Draganića, „Otkud muva u decembru“ koja donosi nimalo privlačnu sliku društvene stvarnosti, knjigu „Druga planina“, Dejvida Bruksa koja će čitaocima pomoći da otkriju kako zaista žele da žive, i roman o fažizmu „Sin veka“, Antonija Skuratija.

U svetu se od 1955. godine obeležava Svetski dan knjige i autorskih prava s ciljem da se oda priznanje pisanoj reči i da se ljudi širom sveta podstaknu na čitanje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA