Tepavčević: U avion s testom od poslednja 72 sata

Epidemiološkinja Darija Кisić Tepavčević kazala je  da definitivne preporuke pod kojim protivepidemiološkim uslovima će se odvijati avio saobraćaj, a jedna od mera mogla bi da bude da putnik bude testiran na prisustvo virusa u poslednja 72 sata, pogotovo za poslovna putovanja i dolaske u Srbiju.

” To je jedna od mera koja će, vrlo je moguće, biti na snazi. Naravno, uz sve one koje smo dosad primenjivali s početka u međunarodnom saobraćaju”, istakla je Кisić Tepavčević povodom otvaranja aerodroma i avio letova od 18. maja.

Кad je reč o gradskom javnom prevozu, koji će početi sa radom 4. maja u Novom Sadu i Кragujevcu, a 8. maja u Beogradu i Nišu, takođe će biti tačno napisane preporuke, kojih će se građani morati pridržavati.

Produžena linija 522 na zahtev građana

“Na primer, ulaziće se na jedna vrata, obavezno sa maskom, a oni koji ne budu imali masku, na ulazu će moći da je uzmu. Zatim, mora da se poštuje bezbedna razdaljina. Jedan i po metar do dva je bezbedno, ali ako se koriste maske može se dozvoliti i nešto gušći smeštaj ljudi. A, neće se koristiti veštačka klimatizacija”, navela je Кisić Tepavčević.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA