BeogradKulturaLazarevacVesti

Tokom aprila „Dani Beograda“, „Antićevi dani“ i Nele Karajlić u lazarevačkoj biblioteci

Nakon Vaskršnjih praznika, lazarevačka biblioteka organizovaće nekoliko programa. Od 16 -19. aprila održava se i manifestacija „Dani Beograda“ a biblioteka Dimitrije Tucović tim povodom organizovaće izložbu „Ćirilica u kaligrafiji“ Dobrile Aškrabić i Jovanke Škodrić. U saradnji sa Kulturnim centrom Novi Sad 20. aprila gostuje manifestacija „Antićevi dani“ u okviru koje će biti prikazan dokumentarni film „Bluz garavih sokaka“ a isto veče svoje romane predstaviće i dr Nele Karajlić.

biblioteka

Na Veliki četvrtak lazarevačka biblioteka biće domaćin izložbe udruženja MNRO a svoje radove izložiće deca sa poteškoćama u razvoju. Izložba je prodajnog karaktera a sav novac od prodaje namenjen je za nabavku potrošnih materijala za ovo udruženje, kaže Jasmina Ivanković, direktorka biblioteke.

Jasmina Ivanković
Jasmina Ivanković

Sve ustanove kulture na teritoriji Grada Beograda biće uključene u program manifetsacije „Dani Beograda“ koja se održava od 16-19. aprila. U lazarevačkoj biblioteci 19. aprila biće otvorena izložba „Ćirilica u kaligrafiji“ a pre podne u saradnji sa „Dečijom kulturnom geografijom“ gostovaće Kamišibaj pozorište.

Već 20. aprila u biblioteci će biti realizovana dva programa. Manifestacija „Antićevi dani“ Kulturnog centra Novi Sad biće gost biblioteke u okviru koje će biti prikazan i film „Bluz garavih sokaka“.

Nakon toga dr Nele Karajlić predstaviće svoje romane „Fajront u Sarajevu“ i „Solunska 28“.

Promocija romana Neleta Karajlića

Krajem meseca, 27. aprila u biblioteci će biti obeleženo i 50 godina postojanja Književnog kluba „Dimitrije Tucović“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA