Vesti

Toplifikacija, vodosnabdevanje i spomenik Lazaru Hrebeljanoviću glavne teme 10 sednice lazarevačkog parlamenta

U sali Centra za kulturu Lazarevac održana je deseta sednica Skupštine Gradske opštine Lazarevac na kojoj je razmatrano sedam tačaka dnevnog reda. Na sednici je usvojen finansijski izveštaj Javnog preduzeća „Toplifikacija“ za 2020. godinu, kao i odluka o raspodeli dobiti ovog preduzeća za prethodnu godinu. Odbornici su jednoglasno usvojili odluku o podizanju  spomenika knezu Lazaru Hrebeljanoviću u Lazarevcu i rešenje o obrazovanju Odbora za sprovođenje ove odluke. Posebna tačka o kojoj se dosta polemisalo odnosila se na problem vodosnabdevanja u opštini.

Sednica Skupštine Gradske opštine Lazarevac

Deseta sednica Skupštine Gradske opštine Lazarevac sa sedam tačaka dnevnog reda održana je u Centru za kulturu. Većinom glasova odbornici su usvojili finansijski izveštaj Javnog preduzeća „Toplifikacija“ za 2020. godinu kao i odluku o raspodeli dobiti ovog preduzeća za prethodnu godinu. U obraćanju odbornicma direktor „Toplifikacije“ Vukašin Janjević rekao je da je ovo preduzeće u prošloj godini poslovalo pozitivno i da je ostvarena dobit od 3 350 000 dinara.

Sednica Skupštine GO Lazarevac

Skupština Gradske opštine Lazarevac donela je odluku o podizanju spomenika knezu Lazaru Hrebeljanoviću i izglasala obrazovanje Odbora za sprovođenje iste.

Odbornici u Lazarevcu

Najveći deo vremena tokom sednice odbornici su posvetili problemu vodosnabdevanja u Lazarevcu. Za ovaj problem potrebno je što pre naći rešenje, da bi svi delovi grada imali vodu, rekao je odbornik Srpske stranke Zavetnici Aleksandar Dimitrijević.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević podsetio je da je potpisan ugovor sa izvođačem radova za vodovodnu mrežu u Arapovcu, Strmovu i Mirosaljcima. Dodao je da će opština Lazarevac u narednih nekoliko dana raspisati javnu nabavku za bušenje tri nova bunara.

Bojan Stević
Bojan Stević

Na desetoj sednici Skupštine Gradske opštine Lazarevac odbornici su potvrdili mandat Ljubici Bjeličić, sa izborne liste Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija – Zeleni Srbije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA