Tradicionalni koncert “U slavu svih heroja” muzičke škole “Marko Tajčević”

Muzička škola “Marko Tajčević” i ove godine aktivno se uključila u program manifestacije “Dani Kolubarske bitke” i organizovala niz programa za učenike i građanstvo. Tim povodom priređen je, sada već tradicionalni koncert u Centru za kulturu, koji je simbolično nazvan “U slavu svih heroja”.

Koncert za sve heroje, jer su oni to zaista i bili, ljudi koji su tokom Prvog svetskog rata svesno žrtvovali svoje živote za odbranu zemlje, priredili su profesori i učenici Muzičke škole “Marko Tajčević” i glumci “Puls teatra”. Repertoar su prilagodili ovom povodu u slavu svih tragično nastradalih učesnika Kolubarske bitke i Velikog rata.

U programu obeležavanja “Kolubarske bitke”, Muzička škola “Marko Tajčević” učestvuje već duži niz godina. Koncerti sa tematikom rodoljubivih pesama uvek su rado posećeni i od strane lazarevačke publike, kaže direktor Aleksanadar Stanković.

U 2019. godini srednja Muzička škola obeležiće mali jubilej, 10 godina postojanja a u planu je da se prigodnim programom obeleži i taj datum. Kako direktor kaže očekivanja su da naredna godina bude još uspešnija što se tiče nagrada i priznanja.

U okviru manifestacije “Dani Kolubarske bitke”, Muzička škola će svoj doprinos ovom programu dati i organizovanjem predavanja “U vihoru Velikog rata” na kojem će govoriti akademik Vasilije Krestić.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA