Treći porodični inkluzivni festival ”Čep festić”

Udruženje “Čep za hendikep” u saradnji sa Udruženjem “Shoo shoo sound” uz podršku Centra za kulturu Lazarevac organizovalo je treći po redu Inkluzivni porodični festival “Čep festić”. Tokom ovog festivala prikupljana su sredstva i za lečenje našeg sugrađanina Slobodana Maksimovića. Prisustvovao je veliki broj mališana, a oni su mogli da učestvuju u pet kreativnih radionica.

Udruženje “Čep za hendikep” već sedmu godinu u saradnji sa brojnim kompanijama, školama, vrtićima i drugim institucijama, ambasadama i pojedincima uspešno realizuje filantropsko ekološku inicijativu prikupljanja čepova čijom se reciklažom nabavljaju ortopedska pomagala. Naš grad je bio domaćin trećeg po redu porodičnog inkluzivnog festivala, a cilj je promocija aktivnosti ovog udruženja ali i prikupljanje čepova.

Deo organizacije ovog festivala preuzelo je udruženje ”Shoo shoo sound”, a pripremljeno je pet kreativnih radionica: igre koncentracije, igre memorije i mitacije, kreativne, edukativne, takmičarske i muzičke igre. Posebnu pažnju najmlađih izazvale su životinje iz Javnog gradskog akvarijuma.

Lazarevčani su od početka rada udruženja ”Čep za hendikep” prikupili preko 2500 kg čepova a taj broj se tokom današnje manifestacije značajno povećao. Značajnije od statistike je edukacija najmlađih ali i starijih, i poruka da činom prikupljanja čepova se čine dva dobra dela, štiti životna sredina i prikupljaju sredstva za ortopedska pomagala.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA