BeogradLazarevacVesti

Tri napada pasa lutalica na učenike u dvorištu OŠ “Vojislav Voka Savić“

Tokom protekle nedelje zabeleženo je tri napada pasa lutalica na učenike mlađih razreda OŠ “Vojislav Voka Savić“. Tom prilikom dvoje učenika je pretrpelo lakše, a jedna učenica teže telesne povrede, usled kojih je upućena na Infektivnu kliniku u Beogradu. Direktor ove lazarevačke škole Zoran Protić u izjavi za TV GEM kaže da su učenici dobro i redovno pohađaju školu. Protić istiće da je na probleme pasa lutalica u blizini škole upozoravao nekoliko puta, i da je u nekoliko navrata izlazila služba Zoo higijene.

Vojislav-Voka-Savić

Psi lutalice, koje deca često hrane i maze u dvorište OŠ “Vojislav Voka Savić“ dolaze za vreme velikog odmora, a po rečima zaposlenih često uđu i u hol škole. Većina ih je sterilisana i čipovana, tog kobnog dana kada se dogodilo čak tri napada pasa lutalica u okolini škole pojavila su se dva do sada nepoznata psa. Učenica prvog razreda I.L., učenik drugog razreda A.V. napadnuti su za vreme odmora dok je učenica četvrtog razreda M.K. tokom časa fizičkog vaspitanja višestruke ujede i ogrebotine.

Napadima pasa lutalica tokom proteklih godina kako kaže Protić bili su izloženi i prosvetni radnici. Psi koji su u blizini škole su uglavnom miroljubivi i naviknuti na decu, dok problem prave novi psi na ulicama čiji vlasnici nisu poznati.

Brojne prijave Veterini Beograd i molbe da se tokom intervencije Zoo higijene obuhvati šira teritorija ostali su bez rezultata, ističe Protić.

psi

Prema informacijama iz lokalne samouprave već sutradan posle ovih nemilih događaja intervenisala je Zoo higijena, a agresivni psi su uklonjeni sa ulice.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA