BeogradLazarevacVesti

Tribina o diskriminaciji u OŠ “Knez Lazar“

U saradnji sa OŠ “Knez Lazar“ nevladina organizacija “Haver Srbija“ održala je prvu u nizu edukativnih radionica za učenike sedmog i osmog razreda. Tema radionice bila je vezana za predrasude i toleranciju. Projekat je podržalo ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Cilj radionica je da podstakne učenike da postanu svesniji svog odnosa i ponašanja prema ljudima, kao i da na različitost među ljudima gledaju kao pozitivnu, a ne negativnu komponentu života, da istražuju sopstveni identitet, kao i da upoznaju različite identitete, kulturu i običaje; da uvide opasnost predrasuda i diskriminacije, da kritički razmišljaju i da budu deo aktivnog i odgovornog društva.

Tokom današnjeg predavanja na temu predrasude i diskriminacije učenici su se između ostalog upoznali sa pojmovima antisemitizma, stereotipa i Holokausta kroz primer porodičnih priča.

Radionice su bazirane na neformalnoj edukaciji što podrazumeva interaktivnost i uključivanje učesnika u edukativni proces zasnovan na pitanjima, razmeni mišljenja i dijalogu. Radionice vode osnivači organizacije zajedno sa mladim edukatorima, koji su prošli kroz trening neformalne edukacije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA