LazarevacVesti

Tropske vrućine povećale broj požara u opštini Lazarevac

Tropske temperature koje su zahvatile Srbiju i region i koje traju gotovo dva meseca, povećale su za trećinu broj požara i obim posla Vatrogasno – spasilačke jedinice u Lazarevcu. Dodatan problem može da napravi jak vetar pa se požari na otvorenom prostoru lako šire i mogu da prouzrukuju velike materijalne štete, ugroze bezbednost ljudi i ostave posledice na životnu sredinu. Komandir Vatrogasno – spasilačke jedinice u Lazarevcu Miloš Živanović apelovao je na sugrađane da ne pale strnjiku napominjući da su propisane velike novčane kazne, i da obrate pažnju u sezoni godišnjih odmora o broju uključenih električnih aparata u stanovima.

Vatrogasno - spasilačka jedinica Lazarevac

Tropske tremperature koje traju gotovo dva meseca povećale su broj požara na teritoriji Gradske opštine Lazarevac u odnosu na prethodne godine. Poseban problem može da izazove i jak vetar, pa je potreban dodatan oprez, izjavio je za Gem komandir Vatrogasno – spasilačke jedinice u Lazarevcu Miloš Živanović.

Miloš Živanović
Miloš Živanović

Požari na otovrenom se brzo šire, mogu ugroziti ljudske živote, životnu sredinu i izazvati velike materijalne štete. Živanović je apelovao na sugrađane da ne pale nisko rastinje i podsetio da je zabranjeno svako paljenje na otvorenom prostoru, za šta su propisane velike novčane kazne.

Vatrogasno - spasilačka jedinica Lazarevac

Vatrogasno – spasilačka jedinica u Lazarevcu u prošloj godini je do sredine avgusta zabeležila manje od sto požara na otvorenom, dok je ove godine već 125 intervencija. Broj požara je u odnosu na prethodne godine povećan za trećinu. S obzirom da sezona godišnjih odmora i dalje traje, Živanović apeluje na sugrađane da obrate pažnju na električne aparate u svojim stanovima.

Vatrogasno - spasilačka jedinica Lazarevac

Vatrogasno – spasilačka jedinica Lazarevac koja dežura 24 časa u četiri smene, bila je angažovana ljudstvom i tehnikom na gašenju požara na Zlatiboru, a terensko vozilo bilo angažovano je na požaru na grčkom ostrvu Evija.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA