BeogradLazarevacTurizamVestiZabava

Tropski dan na jezeru Očaga u Lazarevcu

Više od deset dana traje drugi tropski talas u našoj zemlji i regionu. Temperature ni noću ne padaju ispod 20 stepeni, a lekari građanima savetuju laganiju ishranu, konjzumiranje što više tečnosti i izbegavanje boravka na otvorenom u najvrelijem delu dana. Ekipa televizije Gem posetila je popularno lazarevačko kupalište, jezero Očaga, i pitala sugrađane kako podnose tropske dane. Većina spas pronalazi upravo na „lazarevačkom moru“, kažu da su korigovali ishranu i da slobodno vreme koriste da se rashlade na Očagi. Pored Očage, omiljene destinacije anketiranih ove godine su Grčka i Crna Gora.

Jezero Očaga

Drugi tropski talas u našoj zemlji traje više od deset dana. Pojedini spas od vrućina pronalaze na bazenima, a ima onih koji su i dalje verni jezeru Očaga, popularnom „lazarevačkom moru“, kako i sami kažu.

Jezero Očaga

Oni koji planiraju odlazak na more ili su već bili, otkrivaju da su im ovog leta omiljene destinacije Crna Gora i Grčka.

Lekari savetuju laganiju ishranu i unošenje što više tečnosti. Neki se toga pridržavaju, a drugi ipak i po vrućinama konzumiraju kaloričnu hranu.

Jezero Očaga

Prema trenutnim prognozama, uticaj anticklona očekuje se u Srbiji sve do kraja jula, pa i početkom avgusta, što će uslovljavati uglavnom vedro i stabilno vreme, a blaga osveženja očekuju se tek uz prodore veoma oslabljenih hladnih frontova, koji bi nešto izraženiji kratkotrajno mogao biti oko 28. jula.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA