BeogradLazarevacVesti

„Tucijada 2023“ na Кremenici

Udruženje za očuvanje sećanja na Veliki rat „Кremenica-Bistrica“ organizuje takmičenje u tucanju jaja za decu osnovnoškolskog uzrasta. Takmičenje će biti održano u ponedeljak 17. aprila na drugi dan Vaskrsa sa početkom u 11 časova u Bistrici, na Кremenici ispred Memorijalne kuće.

Događaj je zamišljen kao proslava najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa koji nam dolazi u proleće koje samo po sebi simbolizuje radost, buđenje prirode i novi život. U duhu najvećeg hrišćanskog praznika svi učesnici takmičenja će od domaćina dobiti vaskršnje jaje na dar. A pored takmičenja u tucanju jaja gde će pobediti najtvrđe jaje, biće izabrano i najlepše ukrašeno jaje. Pobednicima slede prigodne nagrade.

Deca i svi posetioci će tog dana imati priliku da se fotografišu sa srpskim ratnicima, da čuju kratki istorijski čas i recitacije rodoljubivih pesama na temu Кolubarske bitke, da vide izložbu crteža u čast naše azbuke. Takođe, tog dana će na Кremenici biti promovisane knjige o ćirilici, autora Zorana Matića, člana Saveza potomaka ratnika Srbije.

Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona ljudi iz organizacionog odbora: 063/8011-282 Milorad Кuzmanović i 065/336-1152 Vladan Jovičić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA