LajkovacVesti

Turistička organizacija opštine Lajkovac organizovala Majske susrete

Tradicionalni Majski susreti u organizaciji TO ‘’Lajkovac’’ nastavljeni su na Jolića vodenici multimedijalnim programom. Učestvovali su KUD Voluja iz Voluje, opština Kučevo,  Dragoslav Milić, centar za kulturu Kučevo- solista na tradicionalnom duvačkom instrument, Zadužbinsko društvo “Vožd Karađorđe” sa Mišara, glumica Vjera Mujović,  Vesna Karakaš, istaknuti umetnik, Udruženje muzičkih solista Zlatna nota, slikari, pesnici, umetnici, aforističari. Tom prilikom izvedena je i običajna koreografija “Hajdučki sastanak“.

Hajducki-sastanak

Tokom tri dana tradicionalne manifestacije „Majski susreti“ Turistička organizacija se potrudila da svim posetiocima ponudi bogat i raznovrsan program u kome su učestvovali kako Lajkovčani, tako i veliki broj gostiju.

Hajducki-susret

Poslednjeg dana manifestacije obeležila su Kulturno umetnička društva koja su prikazala veoma zanimljive igre na štulama. U sklopu multimedijalnog programa učestvovali su mnogi slikari, pesnici, aforističari a izveden je i tradicionalni „Hajdučki sastanak“.

Hajduski-susreti-1

U sklopu redovnih aktivnosti, Turistička organizacija opštine Lajkovac već je počela sa pripremama za održavanje mnogih manifestacija, među kojima su one tradicionalne, Dani Lajkovca, Kolubarski kotlić  i Dani vodenice na Kolubari i Toplici.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA