Tvor tamanio živinu u Novom Medoševcu

“Drvo života“, klackalica “Derbi“, mobilijar za decu, ukrasi, zamka za glodare… Sve je to delo ruku Radomira Jovanovića iz Novog Medoševca. Jovanović trenutno pravi kapiju za stadion FK “Napredak“ Novi Medoševac. Ova kapija će čuvati sećanje na nekadašnjeg predsednika mesne zajednice i osnivača kluba Radosava Milanovića Kineza.  Povod dolaska naše ekipe u njegovo dvorište bio je ipak neobičan.  Reč je o nepoznatoj životinji koja je u nekoliko navrata napravila pokolj u živinarnicima. Jovanović je ovu životinju uhvatio u zamku. Reč je o tvoru.

tvor 1Već nekoliko noći, komšiluk Radomira Jovanovića iz Novog Medoševca ostajao je bez živine. Njegov izum, zamka za glodare poslužila je i za životinju koja je tokom noći pohodila živinarnike, reč je o tvoru.

tvor 2Dvorište Radomira Jovanovića neobično je po mnogo čemu, ali ono što je nama zapalo za ok jeste kapija stadiona FK “Napredak“ koja je posvećena dugogodišnjem predsedniku mesne zajednice i osnivaču ovog fudbalskog kluba Radosavu Milovanoviću.

dvor 3Dvorište Radomira Jovanovića krasi “Drvo života“ i ono je omaž njegovoj porodici i roditeljima koji su imali desetoro dece. U samom dvorištu posebna je i klackalica za decu, u bojama Crvene zvezde i Partizana. Mnogi predmeti koje je napravio Radomir Jovanović sada krase dvorišta njegovih sugrađana, rodbine i prijatelja. Kako kaže nastaviće da pravi predmete od metala, jer to je deo njegovog životnog nadahnuća.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA