BeogradLazarevacObrazovanjeVestiZdravlje

U Baroševcu održan kviz „Šta znaš o Crvenom krstu?“

U organizaciji Crvenog krsta Lazarevac, u Osnovnoj školi „Milorad Labudović Labud“ u Baroševcu održan je kviz „Šta znaš o Crvenom krstu“ za učenike četvrtog razreda. Cilj kviza je da učenici nauče o istorijatu Crvenog krsta i dobrovoljnom davalaštvu krvi. Takmičenje, na kom je učestvovalo šest škola sa teritorije lazarevačke opštine, osmišljeno je kao manifestacija na kojoj su učenici putem testa pokazali svoje znanje iz ove oblasti. Prvo mesto na kvizu osvojili su učenici škole „Milorad Labudović Labud“.

Pobednici kviza, učenici OŠ Milorad Labudović Labud

Opštinski kviz „Šta znaš o Crvenom krstu“ održan je u Osnovnoj školi „Milorad Labudović Labud“ u Baroševcu za učenike četvrtog razreda. Svrha kviza, na kojem je učestvovalo šest škola sa teritorije Opštine Lazarevac, jeste da đaci saznaju više informacija o dobrovoljnom davalaštvu krvi i samom istorijatu Crvenog krsta.

Kviz Šta znaš o Crvenom krstu

Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi koji se obeležava 11. maja, Opština Lazarevac dobila je priznanje za 5,11 davanja na 100 stanovnika i time spada među najhumanije opštine u zemlji. U okviru Nedelje Crvenog krsta, dodeljene su nagrade za konkurs „Krv život znači“. Drugo mesto u kategoriji literarnih radova  pripalo je  učenicima škole „Dule Karaklajić“ Veljku Nikoliću i Veljku Savkoviću i učiteljici Radmili Živanović.

Nagrade učesnicima kviza

Kviz je održan nakon dvogodišnje pauze usled pandemije koronavirusa. Zadovoljstvo manifestacijom izrazila je direktorka Osnovne škole „Milorad Labudović Labud“ Ljiljana Ilić.

Prvo mesto na Opštinskom kvizu osvojili su domaćini, učenici Osnovne škole „Milorad Labudovioć Labud“, drugoplasirani su bili đaci škole „Sveti Sava“ iz Velikih Crljena, dok je treće mesto pripalo učenicima škole „Slobodan Penezić Krcun“ iz Junkovca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA