BeogradLazarevacVesti

U biblioteci promovisana knjiga Darka Daničića “Nostalgija za beskrajem”

Putopisna proza Darka Daničića “Nostalgija za beskrajem” (Bajkal, Altaj, Nepal) predstavljena je čitalačkoj publici u Lazarevcu u biblioteci “Dimitrije Tucović”. Nova knjiga Darka Daničića nedavno se pojavila u izdanju “Agore”. Kroz stranice ove knjige, čitaoci će imati priliku da upoznaju i prožive nestvarne predele i lepotu krajeva koje autor opisuje, ali i da spoznaju duhovna otkrića do kojih je došao i sam Daničić.

Knjiga Darka Daničića

Na svoje putovanje kroz tri nestvarno lepa predela, Darko Daničić vodi nas na stranicima nove knjige koja je simbolično nazvana „Nostalgija za beskrajem“. Putovanje je za svaku osobu različito i sve dolazi od toga kako ga shvatimo, kaže autor. Kroz metafizičko putovanje autor spoznaje sebe ali opisuje i predele koje posećuje.

Darko Daničić
Darko Daničić

Kroz svoje putovanje, autor  od stranice do stranice vodi čitaoca u nova duhovna otkrića, dodajući da nije putovanje samo obično razgledanje i fotografisanje na poznatim mestima, već i spoznaja sebe.

Publika u Biblioteci

Putovanja su nastajala u periodu od 2018. do 2019. godine. Altaj je bilo prvo, dok su Nepal i Bajkal, čuvena kraljevina leda, nastali u toku prošle godine.

Nostalgija za beskrajem

Darko Daničić, rođen je 1961. godine u Ljigu. Gimnaziju je završio u Lazarevcu, diplomirao na Mašinskom fakultetu u Beogradu, a magistrirao i doktorirao na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu. Objavio je knjige pesama: Via militaris, Crno mastilo sipe, Dvanaest sveća, S druge strane tišine, Povelja (2013) i Carski časovi, Povelja (2018). Osim knjiga pesama autor je i kritika u književnim časopisima. Član je Srpskog književnog društva. Živi u Lazarevcu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA