U Centru za umetničku igru „Srna“ počela nova plesna sezona

U Centru za umetničku igru „Srna“ nova plesna sezona počela je 2. septembra a do sada su održana tri časa. Male balerine očekuje učešće na 31. Festivalu humora za decu. One će 17. septembra zajedno sa svojim koreografima ispred lazarevačke biblioteke predstaviti svoju školu i prikazati jednu novu koreografiju koja je već uvežbana. Centar za umetničku igru „Srna“ uskoro očekuje učešće na nekoliko festivala među kojima su oni u Valjevu i Zlatiboru.

Plesna sezona u „Srni“ počela je 2. septembra, kad i školska godina i male balerine već su imale tri uspešna časa sa svojim koreografima. One će se predstaviti sa jednom novom koreografijom već na ovogodišnjem Festivalu humora za decu. Svi posetioci tada će imati priliku da se upoznaju detaljnije sa prvim plesnim koracima i vrstama plesa koji se uče.

Iako je tek počela plesna sezona, balerine će vredno raditi i vežbati nove plesne tačke, kako bi se na najbolji način predstavile publici u Valjevu i na Zlatiboru. Pored ova dva festivala, „Srne“ će po tradiciji Lazarevčane obradovati godišnjim koncertom a u planu je i put u inostranstvo.

U Centru za umetničku igru „Srna“ trenutno ide više od 60 devojčica a upis za nove članice je u toku. Najviše se javljaju devojčice uzrasta od 4 do 5 godina, kažu koreografi i dodaju da mogu biti primljeni novi članovi do 18 godina. Balerine godinama unazad sa mnogih festivala vraćaju se sa osvojenim medaljama i peharima a s obzirom na njihovu volju i upornost a uz kvalitetne koreografe koji sa njima rade, sigurni smo da će se trend osvajanja najsjajnijih odličja nastaviti i tokom ove plesne sezone.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA