BeogradLajkovacSportVesti

U Lajkovcu izabrani plesni predstavnici za svet

Pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport i omladinu Republike Srbije i Opštine Lajkovac u Hali sportova u Lajkovcu održano je takmičenje u plesu najvišeg nacionalnog ranga. Učestvovalo je 22 kluba, a domaćin takmičenja je Plesni klub RMP iz Lazarevca.

Lajkovac je ponovo bio domaćin manifestacije od nacionalnog značaja održani su: Prva liga, Super Liga, Kup Srbije i Državno prvenstvo u standardnim plesovima. Organizator takmičenja bio je Plesni klub RMP, a publika je mogla da vidi najbolje srpske sportske plesne parove i formacije iz 22 kluba.

U Lajkovcu izabrani plesni predstavnici za svet
Predrag Mićić

Rekordan broj učesnika, rekordan broj klubova, kvalitet je takođe podignut u odnosu na prošlu godinu ali što se tiče našeg kluba i organizacije, ovo je već jubilarni 20. put kako mi uspevamo da dobijemo organizaciju ovako prestižnog takmičenja – dodao je Predrag Mićić.

Učesnici su se na ovom takmičenju borili za svoje prve ovogodišnje bodove, kao i za osvajanje prestižnih mesta u svim starosnim kategorijama. Ove godine u Hali sportova takmičilo  se 620 najboljih plesača iz cele Srbije.

  • Seniorski šampionski par su Jovan Ratković i Ana Dedović iz beogradskog Plesnog kluba “Beodance”
  • Pobednici u starijoj omladinskoj kategoriji: Sava Andrić i Maša Radulović, iz beogradskog Plesnog kluba “Beodance”
  • Prvaci u omladinskoj kategoriji su Nikola Popović i Andrea Savanović iz Plesnog kluba “Aurora” Beograd.

U Lajkovcu izabrani plesni predstavnici za svet

Pored državnog prvenstva, u istom danu održana je Super liga i Kup Srbije. Pobednici Kupa Srbije:

  • kod pionira: Uroš Ranđelović i Emilija Startseva iz PK “Vojvodina dens” Novi Sad,
  • kod mlađih omladinaca: Đorđe Smiljanić i Milica Dakić iz PK “Best” Beograd.
  • U kategoriji A i I seniora Super lige prvo mesto: Bojan Lazareski – Karakatsanis Sarah-Diana, članovi PK “Spin” Beograd.

Kao klub sa tradicijom imali smo veći broj takmičara i bolje rezultate, naročito u mlađim kategorijama. U kategoriji plesnih latino formacija imamo tri prva, dva druga i jedno treće mesto. U najboljim plesnim parovima nismo direktno imali svoje predstavnike, ali zašto ne spomenuti one koji su u našem klubu proveli više od 10 godina, a sada zbog nastavka školovanja nastupaju za beogradske klubove –  izjavio je Predrag Mićić.

Organizatori su Plesni savez Srbije i plesni klub „RMP Kolubara”. Takmičenje je najvišeg nacionalnog ranga i organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport i omladinu Republike Srbije i Opštine Lajkovac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA