U Lazarevcu glasalo 31. 992 birača, prema nezvaničnim rezultatima SNS odnela ubedljivu pobedu na republičkim izborima

U Srbiji su održani redovni izbori za odbornike opštinskih skupština, izuzev u opštinama u kojima odbornicima nije istekao mandat. Glasanje je održano i u svih 17 beogradskih opština. U opštini Lazarevac izlaznost je 62, 69 posto, glasalo je 31. 992 birača. Predsednik OIK Dalibor Matijašević u izjavi za RTV GEM rekao je da su izbori protekli bez incidenata i da je u toku prebrojavanje glasova. Preliminarni rezultati Izborne komisije, Lazrevčanima će biti saopšteni u ponedeljak.

Izbori

Pravo glasa u lazarevačkoj opštini imalo je 50. 778 birača koji su svoju građansku dužnost mogli da obave na 64 biračka mesta. Izbori su u Lazarevcu održani bez incidenata u demokratskoj atmosferi a izlaznost je bila 62,69 posto, kaže Dalibor Matijašević, predsednik OIK-a.

Dalibor Matijašević
Dalibor Matijašević

Prema nezvaničnim rezultatima, lista pod rednim brojem 1 „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ osvojila je ubedljivu pobedu na republičkim izborima sa preko 70 odsto glasova, dodaje Matijašević. Prve rezultate za lokalne liste očekuju se kasno u noć a prvi nezvanični rezultati biće poznati u ponedeljak.

Izbori LazarevacLazarevčani su mogli da glasaju za osam lista na lokalnim izborima. Odbornicima mandat traje četiri godine. Na izbornoj listi moralo je biti najmanje 40 odsto onog pola koji je manje zastupljen na listi.

Prve projekcije Ipsosa i Cesida

SNS: 63,4 odsto, SPS-JS: 13,3 odsto, SRS: 2,2 odsto, SPAS: 3,9 odsto, POKS: 2,8 odsto, Metla: 2,4 odsto. Rezultati su na osnovu 44,1 odsto obrađenog uzorka.
image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “U Lazarevcu glasalo 31. 992 birača, prema nezvaničnim rezultatima SNS odnela ubedljivu pobedu na republičkim izborima

  • 21. juna 2020. at 20:47
    Permalink

    Ima li podataka RIK-a o ukupnoj izlaznosti na nivou Srbije i Beograda?

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA